Nyheter!

 

Kan inte komma på någon rubrik...

2010-05-13

Det blir inte så mycket skrivet här... Jag har fortsatt rida Fandango, nu är vi riktigt flitiga han och jag. Det blir inte varje dag men flera gånger i veckan iallafall! Han är pigg o glad och vi har väldigt mysiga skogsturer. Varje gång är det lite svårt att gå över bron bara, den är nyrenoverad och väldigt fin men Dango verkar tycka att de gröna kantplåtarna är krokodiler eller avgrundshål eller nåt - han vill inte gå över. Om matte eller nån annan häst går först är det inga problem men eftersom vi nästan alltid är ute ensamma så blir det tvärstopp. Nåja, får han stå o titta en stund (dvs minst 7 minuter) så kan han gå över med stor försiktighet sedan. Han hinner knappt över förrän det blir tvärstopp för då brukar han få lite godis :-), nåt ska han ha för att han vågar passera den nyrenoverade superrejäla lilla bron som går över en väldigt liten men dock djup bäck. Nu har knotten vaknat här så det är inte så jättekul att stå stilla o glo på en bro på kvällsritten, jag har lite klåda på huvudet...

Idag övade vi på att öka o minska hastigheten o steglängden (i skritt) och det var perfekt att göra det idag för han var som sagt pigg och hade flera hastigheter. Det kanske spelar in att vi har börjat galoppera i typ 100 meter sista raksträckan hemåt, det piggar upp och han tycker det är kul. Vi har aldrig galopperat särskilt mycket tidigare i hans liv heller, men idag var det ingen slängtrav utan han galopperade på ordet "galopp", faktiskt riktigt balanserat idag från både hans o min sida. Pga de fortfarande lite fula fånghovarna vill jag inte ha så mycket mer tempo än skritt för det mesta men lite bus behöver vi och han får själv sakta av om han vill. För några dagar sedan var det visserligen jag som fick bromsa ganska rejält för att vara Dango, men annars brukar man märka när han vill sakta av (sen om det beror på kondisen eller hovarna kan jag ju inte veta).

Jag har fått rapport från Aéreo som nu håller på att vänjas vid träns, det går utmärkt - han är en go o duktig liten häst. Åsa är väldigt förtjust i honom, synd bara att han är alldeles för liten för henne.

Jag har också fått rapport från Milagro, Ulrica har lånat två ponnyhingstar (1 resp 2 år) över sommaren så nu har han eget hingstbete med snälla små kompisar. Han har varit lite rädd för de stora hästarna och de vuxna ponnyerna var lite tuffa mot honom de med så han har en period gått i egen hage intill de andra hästarna, men nu har han det livat och är kung över de andra småttingarna.

I övrigt händer här inte så mycket, stonas magar växer och jag börjar bli lite nervös o förväntansfull - i mitten av juni ska det förhoppningsvis komma ut två fina, söta föl!

 

 

Antal kommentarer: 1

2010-05-14 12:40:11 - Vanja, vanja.kihl@telia.com

Hej! Äntligen - efter 30 år (ja, du var väl 7 när du började tjata) - har du nu en egen häst som du kan rida när du vill! Ha det bra, snart kommer nog värmen också! Kram från mamma :D(flower)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)