Nyheter!

 

Tur man är veterinär...

2010-06-01

Ultimada  (kallas Chica) har varit väldigt trött fram till ca 10 idag, jag har fått gå ut o säga åt henne att resa sig varje gång fölis har velat dia, så fort han var klar så lade hon sig igen. Ingen kolik dock för aptiten var det absolut inget fel på, bara väääldigt trött och ömma ben. Väldigt trött är följdaktligen jag med efter att ha sovit ca 1,5 timme inatt...

Idag blev det lite äventyr, efterbörden ville inte släppa men efter en oxytocininjektion o lite motion vid 5 imorse (släppte ut henne) så kom den. Lite stress sägs vara nyttigt o det ställde Brisa upp med - när Chica med föl lämnade lösdriften o visade sig i hagen bredvid så satsade hon allt o drog rätt igenom staketet för att kolla in den lustiga lilla varelsen. Matte var måttligt road (särskilt efter sömnbristen) och fick efter en del tjafs tillbaka henne in i egen hage. Chica fick springa lite för att hålla reda på sin fölunge.  Efterbörden släppte iallafall...

Mera äventyr blev det när Linda ställde upp som fölvakt medan jag åkte till Hörby för att träffa frisören. Naveln började blöda lite precis när jag åkt o när jag kom tillbaka hade det ökat. Det bidde fasthållning av föl och sutur runt navelsträngens kärl. Underbara snälla sto som stod bredvid o tittade på när vi höll fast den lille (Linda o Simon höll medan jag satte peang o knöt).

Just nu sitter jag o funderar på namn, som vanligt så har jag inget namn åt det kön det blev... jag har världens bästa sto-namn men något sto blir det ju inte från Chica. Jag tror det bli Unico som den här lille får heta, han är ju lite unik som Jabeques första föl o bläsen är väl inte så vanlig heller. Fasligt söt är han iallafall och ännu så länge väldigt social mot människor (trots nedbrottning i halmen). Nu vid 13 så visade Chica tydligt att hon vilat färdigt o det var dags att få komma ut ur lösdriften - jag tog med kameran. Underbart lättfotograferad fölunge :-), de brukar vara rätt så fula när de är så här unga men inte denna inte - du har rätt Linda - han är världens finaste!

 

Den här bilden är med för att visa den gulliga rosa underläppen :-)

Antal kommentarer: 7

2010-06-01 16:59:09 - Vanja, vanja.kihl@telia.com

Hej! Visst är han både vacker och fin! Och mamma Chicca är nog lite stolt. Lika trött som hon var, lika pigg verkar fölet vara! Ska bli roligt att se honom på riktigt. (heart)

2010-06-01 17:30:35 - Linda, nordblick@gmail.com, jabeque.zoomin.se

Han är UNDERBAR!!(inlove)

2010-06-01 19:12:47 - Annie o Bandi

men en sådan liten sockerkula!
mm gillar att mamsen får ha en fin man oxå.. har lite svårt för stubbade ston.
lycka till med den lille krabaten

2010-06-01 20:35:25 - Cina, stuteriornaholmpre.zoomin.se

Grattis Grattis:) Vilken fin liten kille o gott att allt gick bra):D:D

2010-06-02 08:04:01 - Tina, www.lightningpre.se

Såå fin han är. Mkt fint namn oxå. Behållas/säljas??

2010-06-02 14:03:15 - Kryddan

Han är jättesöt (inlove)!! Kommer han att förbli brun eller blir det en skimmel? Grattis till den fina killen och din utbildning, förstår att det känns tryggt o bra!
Kram, Kryddan

2010-06-02 14:37:52 - Malin

Tack för alla goa kommentarer! (heart)(star)
Ultimada har fått behålla sin långa man, hon var klippt när jag köpte henne men hon har så rejäl hals så det blir lite väl mycket som klippt. Har funderat på att kapa av manen ibland men det tar ju sån tid innan det växer ut om jag ångrar mig o den är ju vacker! (inlove)
Han ska säljas (jag vill ha ston ;))
Han blir skimmel (syns redan tydligt runt ögonen).
Obs! Bilderna luras inte, han är liksom randig i cirklar i pannan... jag var tvungen att gå ut o kolla :D
(inlove)(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)