Nyheter!

 

Klinik-besök

2010-06-08

Unicos ena bakben har vuxit snett i mammas mage och idag blev det besök på klinik för att påbörja korrigeringen. Underbara goa trevliga fölunge gick med på alla våra ideér utan knot och utan lugnande medel. Lastningen gick rekordsnabbt, puttade in fölis och mamma följde med precis bakom. Båda stod som små ljus under den 1 timme långa färden, han tog ibland en slurk mjölk (jag älskar att ha kamera i transporten). Väl framme så promenerade vi i löpargången innan det blev röntgen av bakbenet. Både mamma o föl stod still och bilderna blev bra på första försöket. Sedan blev det hovslagarbesök och fastplastning av specialsko, han höll på att somna hängade i famnen på de två som stöttade honom under tiden. Efter det fick vi flytta till ett behandlingsrum och väl där blev Unico så trött att han lade sig ned på golvet. Han skulle få behandling på tillväxtzonen på ena sidan men lade sig självklart på den sidan så det bidde till att rulla fölunge över på rygg till andra sidan (och upp på en dyna som de hämtade så han skulle ligga skönt) och sedan fasthållning liggandes medan benet behandlades. När behandlingen var klar låg han kvar på dynan o tog en rejäl powernap. Sedan blev det snabb o lätt lastning igen och hemfärd med en sovande fölunge som ibland gick upp o diade. Cool kille, alldeles underbar! Nu är det boxvila och på onsdag i nästa vecka ska benet opereras. Han är ju bara en vecka gammal så vi är på det i tid, förhoppningsvis funkar allt bra så benet blir rakt, håll tummarna!

Antal kommentarer: 4

2010-06-08 21:53:17 - Sara, www.pepinopre.com

Nej vad tråkigt med op osv... Men han verkar ju vara en underbart cool liten kille så han tar väl allt ståhej med ro! Håller tummarna att allt går bra!(inlove)

2010-06-08 22:21:02 - Kryddan

Fy vad tråkigt att behöva operera en sån liten knodd. Hoppas att allt avlöper väl. Som sagt, TUR att du är veterinär!
Han är så himla sööt (inlove)!!
Kram, Kryddan

2010-06-09 07:36:06 - Annie

Åhh vilken tur att du är veterinär, en annan hade ju varit sönder i skarvarna helt av oro!
han är så näpen, jag håller tummarna att denna söta och trevliga gosse blår i toppskick!

2010-06-09 14:20:00 - Malin

Tja, jag vet inte om det är någon fördel att vara veterinär alltid, jag vet ju för mycket om allt som kan gå fel (och har sett det gå snett för andra), så jag är nog minst lika nervös som andra djurägare (om inte mer). Det känns iallafall väldigt skönt att ha varit iväg och att det nu finns en handlingsplan.
Tackar för all tumhållning, han är en liten pärla så jag hoppas verkligen att det rättar till sig.
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)