Nyheter!

 

Broszka har fölat!

2010-06-09

Underbara kloka Broszka har valt en perfekt dag för att föla. Matte var hemma o hade ledig dag när hon signalerade att nu är det dags! Igår kväll hade hon lite tecken på förvärkar (svansen hålls lite högre), men mjölken var inte klar så jag sov lugnt inatt. Imorse var mjölken vit och svansen for fortfarande upp o ned ibland, dessutom hade hon börjat vandra lite o kolla av omgivningen. Så 9.20 började förlossningen, en liten stund senare var den klar. Ett fint fuxfärgat stoföl har kommit till världen! Jag kan knappt tro det är sant (jag kollade könet fyra gånger :-D), detta är ett väldigt efterlängtat litet arabsto, detta sto ska inte säljas utan kommer att vara kvar här för att förhoppningsvis bli en stjärna. Pappa är den internationelle topp-hingsten Rohara Bacara. Broszka har en stam som heter duga, även om hon aldrig är utställd själv, så förutsättningarna finns. Nu blir det bildbomb! 3 timmar gammal, söt söt söt!

Namnet ska bli något på B, tips mottages gärna! Mamma är svenskfödd polska, pappa är amerikan, rasen är arab :-)

Hon gillar att springa, liksom Broszkas tidigare föl - hopp o galopp, varv efter varv i lösdriften!

Storasyster Brisa har plötsligt skiftat från att vara en ettrig ettåring till att vara klok storasyster. Det syns i hennes ögon att det har hänt grejer i hjärnan. Jag hoppas att hon blir en bra lekkompis och barnvakt!

Den lilla gillar att flema... inte riktigt en önskad utställningsgrimas kanske...

En söt skäggig mule :-)

Jag är vuxen, klok o snäll säger Brisa, får se hur länge det håller...

 

 

Antal kommentarer: 10

2010-06-09 14:34:01 - Tina, www.lightningpre.se

ETT STORT GRATTIS!(flower) Äntligen ett stoföl!

Ser fram emot bilder:)

2010-06-09 16:50:06 - Mamma Vanja, vanja.kihl@telia.com

Grattis till ett litet sto! Din pappa tänkte till och tyckte hon kan heta Beatrice. Men du brukar ju inte gilla "vanliga" namn förstås! Kram från oss(flower)en hel bukett!

2010-06-09 17:14:49 - simon, nordblick@gmail.com, jabeque.zoomin.se

o vilket fint föl;)

2010-06-09 19:25:46 - Anna Hulda Eriksdotter

Hallå Malin!!!
Grattis till lilla prinsessan. Jag håller med din pappa, så klart att hon ska heta Beatrice. Malin säg det några gånger. Beatrice, Beatrice så där ja nu måste hon heta det.
Krama Brollan och Beatrice från gamla familjen i Onslunda!!!(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(heart)(heart)(heart)(heart)(heart)(heart)

2010-06-09 19:28:50 - Snygg-Göte von Fornborgen, colliepojken.blogg.se

För tusan Malin!!!
Beatrice är ju det vackraste namnet jag har hört på länge. Säg att hon får heta det.
Kram från colliepojken!!!(star)(star)(star)(star)(star)

2010-06-09 21:07:47 - Malin

Näpp, det blir inte Beatrice ;) dels för att jag inte vill ha människonamn men framförallt för att det är upptaget - de får inte heta samma som nån annan :S svårt att hitta på nåt nytt alltså. Kom gärna med fler förslag. Jag har en liten tanke själv men måste fundera på den lite till (flower)(heart)(star). Stor kram till er alla!

2010-06-09 21:38:29 - Majken, majse@dsr.life.ku.dk

Vad fin hon är!! Förstår du är stolt(star)
B namn... Betty kanske? Min kanin skulle ha haft namnet Beatrice om inte Isabel tyckte att Buffy var bättre. Kanske ska fråga henne om ett B namn...??
Kram;-)

2010-06-10 11:48:51 - Mamma igen, vanja.kihl@telia.com

Vilken mediastorm pappas namnförslag orsakade! Nu har jag tänkt till lite. Blenda är väl gammalt fint hästnamn, Bianca kanske? Beatrix om inte Beatrice passar. Ja kämpa på! (heart)

2010-06-10 22:10:05

Bahija,Baila, Bastet, Batsheba, Baylee, Belonna, Benedykta, Bethari, Bijou, Bizou, Blanca, Blossom, Brianna, Brynne, Brooklyn, Brigida, Brida, Brita, Brielle, Bracha, Bozena, Bonne, Bilah, Branwen, Baina, Benicia,Belle, Bess, Beyonce, Bliss, Blanche, Brima, Basha, Basima, Bellanca, Belva, Blaschenka, Bria, Bronte:)

2010-06-12 22:00:38 - Kryddan

Grattis till en helt bedårande söt fölis! (inlove)
Gulligt med Brisa som pussar på henne också!
Kram, Kryddan
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)