Nyheter!

 

Namnvalet klart!

2010-06-11

Tack för många fina namntips! Igår på skogspromenaden med vovvarna (konstigt nog så sker många insikter då) så kom jag ihåg ett namn jag tänkte på efter betäckningen förra året. Hon är ju en blandning av olika linjer (pappa är amerikan med ryska o spanska hästar i stammen, mamma har polsk stam) så hon är alltså "blended" som man säger om whisky... Dessutom ska hon ju bli bländande vacker så ja, det blir det gamla pålitliga ardenner-namnet Blenda. Fast det är upptaget så det blir en variant, Blendah eller Blendha (tack Anna!), har inte bestämt mig än. Sen så ska det ju godkännas av SAHF också, annars får jag hitta på nån annan variant. Tydligen så tänker jag och min mamma lika eftersom hon också hade det förslaget :-).

Just nu kan jag inte säga med gott samvete att hon är vacker... Långa smala ben, liten kropp, svaga böjsenor bak och kontraherade fram... Humör har hon den lilla... Petar man på fel ställe så flyger hennes kroppsdelar omkring åt alla håll. Som vanligt med Broszkas föl så är det de som går i täten o mamma Broszka som följer efter dem dit de vill gå. Det funkar bra att ha släppt ihop med Brisa, hon fick några åthutningar av mamma o håller nu ett lagom men krympande avstånd. Snart kommer Broszka att tycka det är jätteskönt med barnvakt.

Unico fick komma ut en sväng idag på eftermiddagen, det var mycket uppskattat trots regnet. Han har boxvila men får lov att gå ut i hage en kort stund. Hm, fast på 10 minuter fick han busat ungefär lika mycket som på en hel dag annars. Han var i luften mest hela tiden. Bilderna är sådär pga regnet men visst blir man glad av att se dem. Linda har avsagt sig att rida in honom iframtiden... Här kommer några bilder, kameran var full av fina actionbilder men jag har försökt välja ut några. Han är spänstig den lille grabben!

Här kommer en bildsekvens som visar sidohopp. Speciellt till Anna o snygg-Göte (snacka om spjättspjång!)

Underbara vackra mamma Ultimada, nyrullad :-) därav all smuts

 

 

 

Antal kommentarer: 2

2010-06-11 15:13:11 - Adéle, adele.047021183@telia.com

Vilka härliga bilder - sitter här och småfnissar för mig själv.;)

Vi träffades i Eslöv på tävlingsträning/hund för Åsa Jakobsson i höstas. Jag har dvärgschnauzer.

Lycka till med dina fina hästar - Adéle

2010-06-11 20:43:11 - Snygg-Göte von Fornborgen, colliepojken.blogg.se

Grattis till fölisarna Malin!!!
Jag måste ju säga att spjättspjången nog va de bästa jag sett. Jag tror att jag snor ett till min repertoar. Det e väl ok.
KRAM FRÅN GÖTE!!!! Ja med stora bokstäver. Du vet han som e (star)(star)(star)(star)(star)Ja nu känner du igen mig. Phu!!!
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)