Nyheter!

 

Tiden går fort!

2010-07-18

Jag har fullt upp och dagarna räcker inte riktigt till... Unico fick ett kort besök i sjukhagen och lyckades då tappa plastningen på hoven samt överanstränga benet och har blivit förvisad till boxvila igen. Vi fick åka tillbaka till Stenestad och sätta på en plastsko igen och nu är det boxvila med korta dagliga promenader i grimma o grimskaft som gäller. Synd att han inte kan förstå att sidoskutt med capriole inte är ok när man har ett snett ben. Och framförallt inte oavbrutet i 10 minuter... Visserligen blandat med lite stegringar och vanliga bakutsparkar, galoppslutor med skutt, fullt ös följt av tvärstopp (ibland halvvägs genom staketet) och lite annat men det var nog capriolerna som tog knäcken på benet (inte i luften då utan i landningarna - ajajajajaj). Stackars lilla fölunge, det är inte lätt att gå lugnt o fint när man är pigg som en mört, men det går ändå över förväntan. Han är helt klart min absolut mest hanterade fölunge iallafall...

Blendha har hunnit bli 5 veckor och har utvecklats till en köttbulle :-). Broszkas mjölk är energirik och hennes fölungar blir välmusklade. Så här ser hon ut:

och här är hela flocken som är hemma, Broszka med döttrar, de tycker om att vara tätt tillsammans:

Till sist några bilder till från Blommerödsutställningen, detta är Bernhard, 3-årshingsten efter Rohara Bacara (dvs han är halvbror till Blendha). Silverchampion bland unghingstarna, bästa svensk-uppfödda hingst!

 

 

 

Antal kommentarer: 4

2010-07-18 17:13:12 - Tina, www.lightningpre.se

Såå himla fin Blendha har blivit. Förblir hon fux??

2010-07-19 21:46:31 - Kryddan

Vilken otroligt vacker fölunge (inlove)!
Tur för Unico att han har dig till matte!
Kram, Kryddan

2010-07-20 12:31:11 - Nina, ninawaara@hotmail.com, www.dorado.bloggagratis.se

Vilken sötnos! Tror du hon behåller färgen eller blir hon skimmel?

/Nina

2010-07-20 13:20:25 - Malin

Hon ser absolut ut att förbli fux (inlove), jag gillar ju visserligen skimlar men lite variation är ju kul :D. Det finns inga vita hår runt ögonen och hon är väldigt röd överallt, hon är ju mörk runt ögon o mule nu men hon fäller där och det finns inte så mycket ny päls där än. Hon är en fräck liten häst (inlove)(heart)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)