Nyheter!

 

Chica & Unico hemma!

2010-09-24

Vi har gjort en plan för hur vi ska fasa in Unico i utevistelse. Idag blev steg 1 avklarat. Det sitter nu halvdörrar på lösdriften (den är ca 7x5 meter stor) och vi har kört hem Chica (Ultimada) och Unico ikväll. Ulrica och Linda hjälpte till att få hem och ut dem och det funkar bra än så länge! Chica har mått psykiskt dåligt av att stå i box med vild fölunge, hon har liksom stängt av och mest antingen ätit hö eller (när han har busat) stått o tryckt i ett hörn. Nu när hon kom hem så lös hela hästen upp, blänket i ögonen kom tillbaka, huvudet kom upp och hon gnäggade glatt åt sin bästis Broszka som hon inte träffat på 3 månader. När vi varit på Stenestad har hon inte brytt sig ett skit om de andra hästarna men nu var hon HEMMA! Ulrica fick hålla emot när hon travade ut mot lösdriften.

Väl ute och instängda i lösdriften blev det party för Unico, så här mycket plats har han inte haft på lääänge! Hopp skutt o spring, vi var glada att vi stod utanför... Stackars Chica fick en o annan spark men hon suckar bara, tar upp huvudet när det flaxar för mycket och äter sen vidare. Här kan hon iallafall komma undan bättre än i en box och hon visade också upp lite glad trav därinne. Broszka, Brisa och Blendha står i hagen bredvid lösdriften och de spanade nyfiket på det lilla vilda djuret som for omkring där inne...

Publiken:

Showen:

 

Nu är det lugnt där ute, Unico har lagt sig o somnat, Chica står nöjt o mumsar hö och publiken har gått iväg för att beta. Ibland snackar de lite med varandra. Imorgon blir det steg 2, då ska publiken släppas upp i hagen vid lösdriften så får de snacka genom fönster o över dörrar, del 3 är att släppa ut. Det var betydligt lugnare att släppa i lösdriften än i hage så jag är nöjd. Han hoppade o for men inte till utmattning. Fortsättning följer...!!!!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)