Nyheter!

 

Fullt upp!

2010-10-24

Tiden går fort när man har roligt och nu var det längesen jag uppdaterade här. Jag har helt enkelt inte haft tid. Mycket har iallafall hänt den senaste månaden och här kommer en lång uppdatering!

Unico hade det lite jobbigt i början hemma i flocken. Det största problemet var att han inte kände igen vem som var mamma. Han såg inte skillnad på de två skimlarna i hagen... Det blev lite spring första dagen och han fick ont o svullnade i sina bakben. Dag 2 höll han sig som ett plåster på sin mamma och sedan tog det en vecka innan han kände sig bekväm med flocken. Brisa tog på sig uppgiften att vänja honom vid andra hästar. Hon var såååå nyfiken och smög sig närmre o närmre. Kom hon för nära så jagade Ultimada bort henne men hon lärde sig snabbt hur hon skulle komma nära och inbjuda Unico till att komma o nosa. Skojigt att se en extremt nyfiken ettåring "frysa" i position o låtsas titta åt andra hållet för att en fölunge skulle våga nosa lite på hennes bakdel. Råkade hon röra sig en millimeter eller vrida ögat åt hans håll så flydde han snabbt till mamma och en något frustrerad Brisa fick börja om från början med att låtsas vara fullständigt ointresserad. Man lär sig mycket om hästspråk genom att bara stå o titta på dem! 

Nu är han ett med gänget och det funkar bra! Vi har varit på kliniken igen ett par gånger och han är tyvärr lite halt på vänster bak nu, troligen pga belastningen av att röra sig mycket mera. Förmodligen kommer smärtan från tillväxtzonerna för han är stel i båda bak och det händer saker i båda. Tillväxtzonerna har aktiverats ordentligt och extra mycket där där han behöver extra tillväxt, så nu får vi se om det sätter fart i rätt riktning. Hoven håller sig i fin form nu så han belastar den korrekt iallafall.

För en vecka sedan så fick Fandango flytta hem efter 1,5 års exil i Lindas stall. Nu har han en egen utebox som står inne i de andras hage, han går i egen hage för han får absolut inte äta lika mycket som de andra. Han verkar rätt nöjd med att vara hemma. Igår fick han lite extra mys med Broszka som stod utanför hans box o med huvudet in till honom o gosade, hon var jättebrunstig och störtkär :-). Lite skojigt att hon plötsligt tycker att Fandango är intressant, jag har aldrig tidigare sett en enda brunst på henne här hemma (utom när Linda hälsat på med sin hingst) hon visar inte mot annat än hingst annars. Brisa o fölen tycker också att Fandango är jättespännande och de står ofta o hälsar vid hans box. Unico går dit varje morgon när han blir utsläppt och säger hej till storebror. Fandango har blivit skodd och jag har börjat sätta igång honom. Vi bara hunnit med två promenader och en ridtur men oj vilken härlig ritt det var! Han är pigg och framåt!

Jag och Fandango i våras:

Förra helgen var jag med som åskådare på clinic för Perry Wood http://www.perry-wood.com/ det var väldigt givande och en tränare i min smak. Om jag och Dango lyckas få igång ridningen nu och håller igång så hade jag gärna tagit med häst nästa gång. Nu är inspirationen för att rida på topp igen!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)