Nyheter!

 

Våren börjar komma!

2011-03-20

Äntligen börjar vintern ge med sig, nu är det bara snödrivor kvar och lite is här o där på skogsvägarna. Det har varit fullständigt livsfarligt att ta sig ut på vägarna här med häst så det har inte blivit nån hästträning i vinter tyvärr. Men nu drar det igång igen!

Fandango har jag börjat sätta igång med promenader i skogen, idag blev det tömkörning. Tyvärr har han blivit lite för fet i vinter, jag har haft alldeles för svårt att hålla igen på grovfodret när det har blåst kallt o varit snöstorm. Men han är pigg o glad och ännu så länge frisk. Just nu är han barfota igen och det går bra på de mjuka blöta skogsvägarna. Börjar han ömma så blir det skor på.

Idag tog jag tag i att påbörja projektet Brisa, hon är två år snart och behöver verkligen sysselsättas. Brisa har två lägen, läge 1 är lugn o fokuserad, läge 2 är totalt crazy... jag är inte så förtjust i crazy (jag börjar bli för gammal för sånt) och det har gjort att jag dragit mig lite för att jobba med henne (speciellt när det varit snö o is vilket gör att man har svårare att akta sig). Idag fick vi testa båda lägena. Ett framsteg mot tidigare är att hon inte slår bakut mot mig längre, vad det verkar iallafall, inga attacktendenser alls faktiskt (hon har kunnat stegra mot en tidigare också). Däremot visade hon galopp på liten volt (grimma o kort grimskaft) i högt tempo på halt underlag utan problem att hålla sig på benen... Det vi övade på var att från skritt vid sidan om mig kunna sätta igång i trav sidan om mig utan skutt o hopp. Gick ändå oväntat bra, trodde inte att hon skulle trava överhuvudtaget men hon fattade direkt. Den galna galoppen kom när hon fick för sig att det var odjur i kohagen bredvid och ville springa till de andra. Jag var klok nog att hålla till i deras hage så det inte kunde hända så mycket om jag tappade henne (men det gjorde jag inte).

Hon är smart och känslig och jag kör klickerträning med henne. När hon blev för mycket på och nosig efter godis så körde vi en variant av "ponnie-zen" vilket innebär att jag står bredvid henne och hon klickas för att ha huvudet riktat rakt fram (dvs från mig) - det fungerade utmärkt. Ett par sådana repetitioner, sedan såg hon ut att spana mot horisonten när hon tiggde godis.

Idag har jag också varit med Ulrica (Milagros matte) och hämtat en hispano-arab som hon har köpt. Det är en 1-årig halvbror till Brisa (samma pappa). Flott kille! Det blir spännande att se hur han utvecklas. 

Gammal bild på Brisa, men den tål att upprepas :-)

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)