Nyheter!

 

Världens bästa Birk!

2011-05-28

Mio har skaffat sig en ny vana... Han rymmer till skogs för att äta bröd som jägarna lägger ut till vildsvinen. MAT är det viktigaste som finns i Mios liv och det är oemotståndligt att sticka iväg o käka. En morgon kom han hem proppmätt och hade en stor baguette med sig... Matte är inte så glad över den nya (o)vanan och han har i regel fått gå in eller sitta på förstukvisten när jag fixar med hästarna på morgonen. Imorse så tyckte jag ändå lite synd om honom som inte fick vara med så han o Birk fick leta godis i gräset medan jag tog ut Fandango. Trodde jag ja.... När jag vände mig om efter att ha gått med Dango 10 meter så var Mio puts väck. Birk letade godis fortfarande. Fixade snabbt färdigt hästarna medan jag funderade på vad jag skulle göra.

Han är ju inte längs vägen så det har inte varit lönt att ta bilen o leta (funkade bra förr när båda stack för då sprang de bara). Sen kom den lysande idén. Jag tar Birk i lina och så får han spåra upp sin kompis! Birk var helt med på konceptet och satte nosen i backen direkt. Ner till vägen och vek av in i skogen. Efter en stund hamnade vi i sankmarken o snåren o då tappade han bort spåret, men vi fortsatte åt det hållet vi var på väg och kom upp vid en jaktstuga och där hittade Birk spåret igen o fortsatte glatt att spåra. Plötsligt fick jag syn på en prickig hund vid en stor brödhög... MIO! Mio tittade förvånat upp, och kom sedan smygande till oss. Birk fick smaskigt godis och sedan gick vi bort o kollade på brödhögen innan vi gick hem. Två nöjda hundar ligger o sover i soffan nu - den ene är mätt och den andra har fått spåra, höjdardag säger vovvarna!

Spårhunden Birk (gammal bild)

 

Aéreo har flyttat till Ulrica för inridning. Jag kommer att jobba extremt mycket i sommar och inser att jag inte har en chans att hinna med det, så i torsdags körde vi honom dit. Han kände sig hemma direkt och går nu med kompisen Algoth som han också gick med på sommarbete som 1-åring. Det ska bli skoj att se hur han är som ridhäst!

 

Antal kommentarer: 2

2011-05-29 13:08:36 - Anna Hulda Viktoria Eriksdotter

Vilka duktiga hundar. En som är duktig på att försvinna och en som är duktig på att finna. Malin det kan ju inte bli bättre. Var det något du tänkte på när du skaffade dom?
Kram från Anna!!!(flower)(star):):D

2011-06-07 09:30:04 - Malin

Visst är de duktiga (heart). Men Mio får mig att se ut så här: :S:@:S:@ Nu är han förvisad till koppelgående.
Kram!!!! (star)(flower)(star)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)