Nyheter!

 

Hästar överallt, bildbomb

2011-06-16

Sedan Aéreo åkte har det varit väldigt lugnt bland hästarna. Fandango har gått i minihage inne i de andras beteshage och alla har varit nöjda med det arrangemanget. Då är det ju dags att stöka till lite... Chica har blivit alldeles för fet trots att Unico (1 år) diar MYCKET fortfarande, Fandango får inte gå på något gräsrikt bete, Unico hade jag tänkt skulle gå med en unghingst i sommar och ha lite buskul på grabbvis, och hagen på andra sidan uppfartsvägen ner mot grannen behövde få betesdjur i sig för gräset når mig upp till hakan.

Så i tisdags blev det rotation av hästar. Unico diar ju fortfarande så det blev avvänjning också. Det var INTE uppskattat. Fandango, Unico och Suplemento fick komma upp i vinterhagarna (Dango ensam i sin) och alla stona fick gå över i sommarhagen på andra sidan. Chica blev jätteledsen över att sonen försvann, Unico blev stressad och alla andra brydde sig inte så mycket. Ett dygn körde jag denna konstellation, hade Chica gnäggandes till Dango över trädgården och han svarade för han ville ha tillbaka sina brudar, Unico var lite gnäggig men hade lugnat ned sig iallafall (han var MYCKET stressad första timmen), och coola Mento tyckte nog att han hamnat i ett dårhus. Igår blev det skifte i konstellationen, jag tog över Chica till Dango + att Unico får dia ur henne 2 gånger per dag - hon har väldigt mycket mjölk! Så nu är det bara ett staket mellan mor och son, Dango har fått en flickvän som dessutom brunstar (enda tidpunkten som hon tycker att han har rätt att finnas till), det råkar ju vara hans egen mamma men det har de inte koll på. Och fantastiskt, det blev lugnt i alla hagarna (Unico o Chica tyckte det var rätt dumt med staket emellan men efter ett tag så insåg det att det inte fanns nån passage).

Nåväl, det blev fina bilder i tisdags , Unico blev svettig och trött men de andra var rätt lugna. Här kommer bilder på de underbara pållarna!

Brisa, Blenda och Broszka håller ihop:

Blenda är söt:

 

Brisa kikar fram:

Min underbara, goa, vackra Ultimada "Chica"

Fandango hälsar på Suplemento

Fina Fandango:

Linda och Suplemento "Mento":

Suplemento P, han är PRE:

Fantastiske Unico:

Unico sprang ju mest omkring o ville till sin mamma, men ibland så råkade han och Mento mötas för ett kort ögonblick:

Unico:

Som vanligt - när jag väl tar med kameran ut så blir det många bilder, tur att jag inte har den med så ofta - då hade datorn varit överfull :-)

Antal kommentarer: 1

2011-06-18 10:18:07 - Anna Hulda Viktoria Eriksdotter

Jag tror att UNICO är Hörbys vackraste häst. Ja det måste faktiskt vara så!!!
Kram från Onslunda!!!!(flower)(flower)(star)(star):):)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)