Nyheter!

 

Sorgliga nyheter

2011-07-04

Unico har haft problem med sitt bakben när han har sprungit mycket, hältan blev tydlig när jag försökte avvänja honom (När sedan Ultimada kröp under staketet för att komma till sin älskade son så fick hon stanna hos honom igen, men det är en annan historia). Han ömmade även om jag böjde ihop kotan lite. Så idag blev det klinikbesök igen. Även Ultimada har problem med bakbenen, hon har visat hälta till och från på höger bak i några veckor och jag har väl egentligen anat att det inte varit helt ok innan heller så det blev även en genomgång av henne.

Unico var som jag redan visste halt och han reagerade med smärta på böjning och ökad hälta. Röntgen visade att det skeva benet var skitdåligt, det hade "havererat" i tillväxtzonen (det var som en urgröpning där på insidan) och det fanns lite pålagringar i kotleden. Slutsatsen är att det inte kommer att funka och han kommer att tas bort inom kort :-(

Jag var övertygad om att Ultimadas problem satt i hovarna (hon har ju en historia med fång o hovbölder som har gjort bakhovarna lite defomerade), men så var det inte. Visst fanns det förändringar men inte katastrof. Till min förvåning visade det sig att hon har spatt i höger bak (ingenting i vänster), det kan bero på nån skada nån gång men det såg inget vidare ut. Nu ligger alltihop hos försäkringbolaget men hon kommer att tas bort hon med - jag vill inte ha hästar gående med kronisk smärta och hon har verkligen haft tillräckligt av smärta i sitt liv.

Ingen rolig dag alls alltså. De fick följa med hem igen och går i sin hage i väntan på försäkringsbolagets åsikt. Jag är så oerhört ledsen över dem båda två, de är helt underbara individer, men samtidigt känns det skönt att ha fått det klart som jag har anat i några veckor nu.

Mina fina underbara hästar

 

Antal kommentarer: 7

2011-07-05 11:48:48 - Moster Mari-Ann

Lilla Malin, vad ska man säga? Jag blir så ledsen för din skull, jag vet hur mycket hästarna betyder för dig! Den fruktansvärda obarmhärtiga baksidan med att vara djurägare. Massor med tröstkramar från oss båda!!

2011-07-05 20:30:35 - Marianne, www.seglinge.nu

Men fy vad sorgligt. Vackra Unico och fina Ultimada. Vilken otur. Men det är helt rätt att dom inte skall gå och ha ont.

2011-07-06 15:12:26 - Tina, lightningpre@live.se, www.lightningpre.bloggplatsen.se

Malin, jag finner inga ord. Ibland är världen väldigt orättvis. Tänker på dig!(heart)

Varma kramar Tina

2011-07-07 15:42:16 - Annie o bandido, bandi@bredband.net, www.bandido.n.nu

Åh snälla rara Malin vad ledsen jag blir att läsa om detta. dina fina vänner, men jag blir samtidigt glad att höra att du tänker på dina hästar istället för dej själv tyvärr är det för få som gör det...
Stora o varma kramar Annie, jag vet hur det känns min älskade gamla hund vandrar vidare på tisdag...(heart)

2011-07-08 21:58:20 - Sara, www.pepinopre.com

Fy fabian så tråkigt Malin... Jag saknar ord. Styrkekramar till dej!
Sara

2011-07-23 18:05:16 - Malin

Tack allihop! Nu är de borta och har inte ont mer, de fick somna in igår tillsammans och samtidigt. Nu tar jag nya tag och ser framåt med de underbara hästar jag har kvar! Kram!(flower)(flower)(heart)(heart)(heart)

2011-08-09 00:22:20 - Kryddan

Detta visste jag inte, såg det nu. Det var väldigt tråkigt att läsa. Lider med dig och beklagar verkligen att det blev så här. Starkt gjort av dig av ta det beslutet du tog, det hedrar dig. Stor Tröstkram! (heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)