Nyheter!

 

B som i Barometer

2011-08-10

Flera av mina djur har en väldig känsla för väder, framförallt dåligt väder (dvs blöt nederbörd). Birk stannar 3 meter från ytterdörren när det regnar ute, han avskyr regn och hävdar bestämt att han inte behöver kissa, utan att han ens stuckit ut nosen för att se om det faktiskt regnar (ibland är det bara fuktigt i luften och då går det efter en stund att övertyga honom om att han inte kommer att bli blöt). Öronen sjunker ned och svansen likaså, jag brukar säga att han har en barometer i svansen, när den känner fukt så sjunker den :-)

Broszka har samma känsla tror jag. För tillfället så har jag dem uppe i vinterhagen på nätterna där de har tillgång till lösdriften. På morgnarna släpper jag över dem i stora beteshagen och oftast är det bara att gå före till grinden o släppa över de lösa hästarna som följt efter mig (i regel med Broszka i täten). Vissa morgnar är de dock MYCKET upptagna med att beta det kortkorta gräset och har noll intresse av att gå över på det frodiga gräset på andra sidan. Jag har sett ett mönster... Det är de dagar när regnet en timme senare vräker ned (trots solsken när jag vill flytta dem). I morse var också en sådan dag. Jag hade visserligen satt grimma på Broszka och ledde över henne, men de övriga var väldigt tveksamma och Brisa tog över barometer-rollen och var extremt upptagen med att beta på "fel" sida av grinden, så jag ledde tillbaka Broszka och lät dem vara kvar i vinterhagen. Och se där, typ två timmar senare blev det kraftig blåst, kallt o regnigt. Jag kan sluta kolla prognosen, det räcker att titta på hästarna...

I övrigt har Aéreo kommit hem efter en visit hos Ulrica, han har fått öva på att vara på ett stort ställe med mycket hästar och att stå uppbunden ensam i skötselavdelning samt grunder i inridningen (dvs går att sitta på och skritta på). Han är jättesnäll men är försiktig och känslig så det får ta sin tid. Tid har dock varit en bristvara för mig i sommar - en kollega som slutat mitt i sommarrushen samt en skadad kollega i början av juli har gjort att jag nog jobbat mer än dubbelt mot vad jag brukar samt gått jour varannan dag och varannan helg. Säger sig självt att jag har fått prioritera ned att sysselsätta hästarna och hundarna. Snart återgår det dock till vanliga rutiner och jag ska kanske äntligen få lite semester i september/oktober. Hos Ulrica har det funkat bra med Aéreos eksem, manen har inte varit så fin som nu sedan eksemen började när han var två år. De bor ju precis som jag mitt i skogen med massor av knott, så det är ju lovande. Han har fått horsol i man o svans samt att de har en gasoldriven knottfångare på altanen som är mycket effektiv, den står dock långt ifrån hästhagen men kanske har den ändå haft effekt även där. En sån MÅSTE jag bara köpa, min ska ju stå vid hästhagen så klart :-)

 

Så här gör Birk när det regnar ute:

 

Antal kommentarer: 3

2011-08-11 08:36:40 - Tina, lightningpre.bloggplatsen.se

Ha, man ser honom knappt i den fåtöljen!:D

2011-08-11 18:38:34 - Malin

:D han smälter in bra, och det kanske är meningen, syns inte = finns inte = behöver inte alls gå ut i regnet :D. Fast idag har jag faktiskt varit på långpromenad i lätt regn med glad Birk trots väta.

2011-08-12 09:24:17 - Mamma Vanja

Tack för igår! Trots regn fick vi en trevlig em hos dig och djuren. Katterna är ju favoriterna förstås, men Birk och Mio är också populära bland barnen. Och mig! Hästarna var ju också sällskapliga igår, ville mest bara in förstås. Idag är det ju nästan sol! Kram från alla dina syskonbarn och din mamma.(heart):D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)