Nyheter!

 

Blendas släkt

2011-12-17

Här kommer en liten hyllning till min yngsta häst, Blenda May, som är 1,5 år nu. Hon är en liten doldis i hagen och gör inte så mycket väsen av sig. Jag har inte haft så mycket tid att lägga på henne mer än det dagliga myset, men nästa år blir förhoppningsvis bättre för som det ser ut nu så kommer vi att vara full styrka på jobbet och då hinner jag mer här hemma (2011 har varit hektiskt).

Blenda har många fina hästar i sin stam och jag tänkte lägga in lite länkar till filmer och bilder på dem. Blenda själv är både vacker och trevlig precis som hennes släktingar verkar vara och jag har inte tänkt sälja henne. Hon är tyvärr fransysk (utåtvriden) i benställningen fram, det kom förra hösten, men jag hoppas att hon kommer att räta upp detta igen. Hennes halvsyster Brisa har gått från att vara perfekt rak till att bli inåtvriden istället nu som tvååring så kanske att Blenda vrider in benen när hon fyller ut bröstkorgen (hon är väldigt smal i bringan nu).

Nåväl här kommer lite filmer:

Detta är farfar, Padrons Psyche:

http://www.youtube.com/watch?v=lA3db5qV-88

 

Här är farfars far Padron:

http://www.youtube.com/watch?v=dsF6EH2pH_s&feature=related

Blenda har ju ärvt den krokiga bläsen iallafall, så man får ju hoppas att andra egenskaper också gått i arv ;-)

 

Här finns info om farmors far:

http://www.losacres.com/sidi_brahim.htm 

 

Här är en liten film på pappa Rohara Bacara:

http://www.youtube.com/watch?v=3JkkX5VdGEA

och här är en länk till hans ägares hemsida där det finns bilder och info om honom:

http://www.naplesarabians.com/sve/rohara_bacara.htm

Det var en slump att jag betäckte med just Bacara. Det var egentligen goda vänner som skulle betäcka sitt sto och gjorde det sent ett år utan att det blev dräktighet, året efter kände de inte att de hade möjlighet att ha föl och då erbjöd jag att ta över betäckningen och betäcka Broszka istället. När jag väl var igång med att göra föl så bidde det att de också drogs med i föl-längtan och betäckte sitt sto ändå :-). Jag hade aldrig sett Bacara innan utan litade helt på deras åsikt att han var fantastisk och jag håller med :-). Annars hade jag en annan topp-hingst i tankarna åt Broszka men det får bli en annan gång, eller inte alls. Jag har nog beslutat mig för att sluta avla. Jag är nöjd på något sätt och har de hästar jag vill ha.

En sida de flesta glömmer när man pratar härstamning är mödernet. Det verkar oftast inte lika viktigt. Det tycker inte jag, jag tycker det är väldigt viktigt!

Här är info om  mormors mor Basetla som blev 32 år gammal!

http://www.slangsboda.se/EN_BasetlaPL.html

 

Här kan du läsa om fina mormor Bernatka:

http://www.slangsboda.se/SV_Bernatka.html

 

Morfar Gard var också en fin häst, men nu är jag alldeles matt av att leta info så det får räcka med en bild:

Morfars farfar heter Aladdin (i USA Aladdinn) och det räcker väl med namnet för att de som vet något om araber ska veta vem det är. Här är lite länkar om honom:

http://www.horsetalk.co.nz/news/2010/02/045.shtml

http://www.taylorarabians.com/stallions_aladdinn.html

 

Mamma Broszka har inga meriter överhuvudtaget. Hon fick en skada i ett framknä som femåring (tror jag att det var) och har sedan dess inte varit ridbar. Fram till dess var hon VÄLDIGT ridbar så det bådar gott för avkommorna. Jag har inte visat henne på någon utställning men jag har funderat på att försöka få henne i form och kunna visa. Hon har ju en tydlig bula (stoor galla) på framknäet som inte är så snyggt men röra sig kan hon ju ändå. Här har ni en liten filmsnutt på Brollan in action. Otränad och på ojämnt hagunderlag: http://www.youtube.com/watch?v=xq5nR3-vCK4  Ultimada är med på ett hörn och Brisa o Milagro som föl.

Till sist en bild (favorit i repris) på Blenda May, min underbara lilla häst som har guld i färg o hjärta!

 

 

 

 

 

Antal kommentarer: 1

2011-12-17 10:51:29 - Vanja

Hej! Så roligt att titta på alla häst-filmer! Visst är han vacker , pappa Rohara Bocara och mamma är ju så fin när hon springer. Hur ska du kunna springa så där med Blenda på utställning? Träna på i den gröna vintern(flower)(flower)(heart)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)