Nyheter!

 

Nytt År

2012-01-05

Det regnar o blåser men jag är väldigt nöjd med den här vintern ännu så länge. Alla dagar med plusgrader är bra dagar tycker jag, en o annan dag med minusgrader o vackert o sol är ju välkommet också, men förra årets snöstormar o elände saknar jag då inte.

Här är en bild på mig och Fandango förra vintern, ja, det är istappar han har i pälsen:

Under mellandagarna åkte bädden i lösdriften ut, den hade legat 1,5 år och började fungera dåligt nu. Fick hjälp med utkörningen så det tog bara ca en timme att få ut alltihop - underbart! Nu är det ny torv o lite spån i botten och så har jag börjat att strö på halm också igen.

Jag har bestämt mig för att försöka dra ned på hästantalet, jag tycker att jag hinner med dem för dåligt helt enkelt. 5 hästar är för många och just nu är jag inne på att försöka hitta en fodervärd åt Fandango. Jag har ju tänkt den tanken tidigare också, men då fick han fång och det blev inget mer än en tanke. Hur jag än räknar så kommer jag fram till att stona vill jag absolut ha kvar och då är antalet uppe i 3 redan... Aéreo ska ridas in i vår och sedan får jag se hur det blir med honom, kan tänkas att han blir kvar o Brisa eller Blenda säljs istället, men jag vill ha ner antalet till 3 innan nästa vinter (fast troligtvis blir det 4 ändå...). Det känns lite som "vem ska bort" som var ett av inslagen i det populära barnprogrammet "5 myror är fler än 4 elefanter"... Fast 5 myror äter o skiter betydligt mindre än 4 elefanter trots allt... Det är oerhört svårt att bestämma vem som ska vara kvar, den enda helt självklara att stanna kvar är Broszka, hon flyttar inte härifrån.

Så här kommer en återanvänd bild på varje häst. Vem ska bort????

Fandango: köpte jag som föl för att jag tyckte så himla mycket om hans mamma. Han har varit min kompis o följeslagare sedan dess. Han är en trygg ridhäst. Nu går han i egen hage o står i box på nätterna för att jag ska kunna styra utfodringen, han är inte helt nöjd med det arrangemanget eftersom han hamnar lite utanför och helst vill han ju vara i centrum hela tiden.

Broszka: Är bara fantastisk och måste vara kvar för att flocken ska fungera

Aéreo: hispano-araben är min drömhäst, Aéreo gjorde jag för att få en häst som skulle passa mig perfekt, jag har av olika anledningar inte ridit honom än men jag tvivlar inte på att han är precis så som jag ville

Brisa: min struliga unghäst med ett humör som heter duga, jag har fått jobba hårdare med att hitta lösningar på hur hon bäst ska hanteras än med de andra och hon är som en skugga efter mig nu och hon vill bara göra mer o mer. Jag är övertygad om att hon blir en fantastisk ridhäst när hon väl blir vuxen, men i fel händer kan hon bli en farlig häst.

Blenda: min goa solstråle, mild men ändå med humör och starkt psyke. Hon är Broszkas enda rena arab-avkomma och är den som jag någon gång kanske skulle vilja avla vidare på.

Så vem ska bort, eller som jag försöker räkna - vem ska absolut vara kvar? Eller kanske ska jag strunta i att sålla bort och istället försöka hitta medryttare till minst halva gänget?

Antal kommentarer: 2

2012-01-06 22:01:57 - Kryddan

Hej Malin! Fandango skall bort tycker jag. Det finns många anledningar till att jag tycker så, men främst tror jag att han är den som det blir lättast att hitta en bra köpare åt. Lycka till vad det nu än blir! (flower) Kram!

2012-01-07 09:54:24 - Malin

Hej Kryddan! Ja, Fandango står överst på flytta-listan. Fast jag säljer honom inte, en häst som haft fång 3 gånger vill jag inte sälja (jag vill ha kontroll över att rätt beslut fattas om han trots rätt skötsel skulle drabbas igen och att han inte säljs vidare). Jag ska försöka hitta en fodervärd i Skåne till honom. Tillräckligt nära för att man lätt ska kunna hälsa på vid behov och också lätt att hämta hem honom om något av någon anledning inte skulle fungera. Jag gillar egetligen inte att lämna på foder, men med honom finns inte alternativet sälja längre. Om han flyttar så blir det "bara" 4 kvar, och det är väldigt mycket mindre än fem...
Skoj att du tycker samma som jag själv! Kram!(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)