Nyheter!

 

Uppdatering

2012-08-02

Dango är fortfarande halt :-(. När jag åkte upp till Arne för att göra om silikonsulan så hittade vi lite "skrufs" i hoven som vi följde en bit men vi kom aldrig till någon böld (det började blöda lite så det var svårt att se vart den tog vägen). Således bidde det ingen sko utan gips igen. Dessutom hade bandaget efter ledinjektionerna tryckt så ungefär mitt på skenan svullnade han upp rejält på både fram o baksida... Hältan blev dock bättre, Dango fick tillbaka drivet i steget och verkade glad igen även om han fortfarande var halt. Så i tisdags så var han ordentligt halt i skritten igen. Skit :-(. På onsdagen plockade jag av gipset och hittade smutslinjen igen och följde den en bit till - den går högt upp i lamellranden, men efter en bit kände jag att jag inte ville gräva längre så det bidde på med nytt gips igen. Nu i eftermiddag har han lyckats få av sig gipset... Samlar lite kraft nu till att gå ut o spola hov o gipsa om.

Roligare är att jag har jobbat lite med Aéreo. Nu har jag (nästan helt säkert) bestämt mig för att han ska säljas och ska försöka få iväg honom på inridning. Han är lite för känslig och på tårna för mig, jag har insett att jag börjar bli för gammal och är för ovan för den typen av häst även om jag vet att han kommer att bli en otroligt rolig ridhäst. Han har bra driv i steget och är mycket framåt. Han har lite mer nerv än de andra och tycker ofta att sånt som är nytt är lite läskigt men när han har fått titta så är han orädd. Knotteksemet är väldigt lindrigt nu, han kliar liite i manen och vid enstaka tillfällen har han skrubbat svansen, men med horsol och centaura (insektsmedel) så har det fungerat otroligt bra. Jag behandlar faktiskt alla mina med detta för kan de slippa knottklådan så är det ju bara bra.

Brisa som är den som vill leka med matte mest av alla (nja, kanske att hon kommer på delad plats med Dango) har inte fått mycket uppmärksamhet. Men idag tog jag ut henne för att se hur läget ligger. Hon gick direkt på eget initiativ fram till släpet o föreslog lastträning så det gjorde vi :-). Hela vägen in gick hon, och då har vi nog inte övat detta på över 1 år... Jag tyckte att det räckte och föreslog att vi skulle gå in i hagen igen, det ville hon INTE. Det blev tvärstopp - näe, jag vill träna MEEEERA!!! sa Brisa. Vi tog en promenad ner på vår uppfartsväg och kollade in Milagro o Poppe (de kom stormande i galopp men hon var lugn ändå) och sedan så lastade vi lite till. Efter det var Brisa nöjd och gick med på att gå in i hagen igen.

Så här såg Aéreo ut förra våren när jag precis hämtat hem honom från fodervärden. Han är tyvärr betydligt fetare nu (läs rund som en boll). Håller ändå pållarna i vinterhagen större delen av dygnet för att begränsa matintaget...

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)