Nyheter!

 

Glada hästar

2012-08-10

Dango var väldigt ledsen häst förra helgen. Den envisa hältan har hängt i och han blev verkligen påverkad mentalt av det. Efter diskussion med veterinär Anna så har jag sprutat honom med flunixin (smärtstillande) sedan i måndags och nu är han glad häst igen och uppför sig som vanligt. Problemet med Dango är att han tidigare haft otrevliga biverkningar av olika smärtstillande medel så jag har velat undvika dem, men han får inte vara ledsen häst så nu får han en sort som han inte haft problem med innan, ännu så länge fungerar det bra och hältan är klart bättre. Ska kolla noggrannare imorgon hur han rör sig och sedan blir det nog ett uppehåll i behandlingen. Jag känner honom så väl efter 10 år tillsammans så jag kan direkt se på honom hur han mår mentalt, det är härligt att ha en sådan kontakt med sina hästar men samtidigt jobbigt för när Dango är ledsen häst så blir matte också ledsen. Men just nu är han glad och pigg o busig så då är livet toppen igen :-).

Brisa är anmäld till korsningsutställningen på Pepino. Det blir spännande, inte så mycket hur hennes bedömning blir men snarare hur vi tar oss igenom dagen. Vi lasttränar en hel del nu och jag har gett mig tusan på att träna henne helt med klickerprinciper (för att det är kul och för att det funkar väldigt bra på henne) och det är väldigt roligt att klura på kriterieplaner för lastning (det där begrep kanske bara klicker-nördarna). Med henne gör jag så att jag leder henne på släpet och sedan själv går ut genom framdörren. Jag kan gå bak bakom henne o vifta o skutta o klappa o dra i svansen (haha) samt lyfta lite på lämmen utan att hon rör en hov en millimeter. Jag har också börjat stänga framdörren för att öva på att jag "försvinner" och att hon är själv i släpet. Hon står helt lös i släpet ännu så länge men mellanväggen sitter på plats där den ska. Just nu klurar jag mest på hur hon kommer att reagera när bommen plötsligt stänger vägen ut. En gång har jag testat att skicka på henne före mig men då gjorde hon som Dango brukar och gick in med huvudet under bommen, hon blev lite rädd när hon inte kunde ta upp huvudet men hade inga problem med att gå på igen. Planen är att snart kunna köra till ett ridhus i närheten och öva mer på själva visningen.

Aéreo har också lasttränat och planen är att köra iväg honom för inridning imorgon. Han ska åka till Tessan i Högås utanför Hörby så jag kommer att ha nära till att åka o hälsa på honom och se hur det funkar. Han kommer nog att tycka att det är skoj att få komma igång o tränas.

Återigen  en gammal bild, denna gången på fina Brisa:

Antal kommentarer: 2

2014-06-01 18:15:03 - Okänd

Hej! Om Dangos hälta återkommer så kan du prova homopat medesin det är både smärt stillande och inflammations hämmande. Och det funkar jätte bra har själv haft det till min häst som fick fång och det är nu helt borta. Funkar på det mästa både djur och människor. :)

2014-06-04 19:29:56 - Malin

Hej okänd, det var ett tag sedan jag skrev det här inlägget och Fandango är tyvärr död sedan en tid (togs bort i höstas). Homeopatmedicin (i svensk betydelse) är inget jag använder och ärligt talat betraktar som skräp, men det finns örter som fungerar smärtstillande om det är det du menar. Skönt att din fånghäst tillfrisknade, det gjorde även mina men andra problem ryckte bort dem för tidigt ändå. (flower)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)