Nyheter!

 

Hoppande Brisa och sjuk Blenda

2012-10-07

Idag har Brisa varit på löshoppning i ridhuset. Det var jätteskoj! Det var första gången för henne och jag har inte gjort sånt på över 20 år... Vi började med att jag ledde henne över lite bommar och avancerade till att hoppa små kryss. Matte sprang med bredvid i början (och hoppade alltså också hinder) men efter en stund gick det att skicka henne framåt till Madde som tog emot och gav lite äpple. Brisa är en underbart smart liten häst och tyckte att detta var jätteroligt så det ska vi göra om! Lastningen för att åka dit gick på ett ögonblick, men när vi skulle hem var det lite svårare. Peppad av goda tips från klicker-vänner så beslutade jag mig att bara stå o "hänga" med henne vid släpet och göra ingenting. Efter en stund kom det en störning i form av en annan löshoppningshäst som sprang o gnäggade i en hage intill oss. Men trots detta så sade Brisa plötsligt ok, nu kan jag åka hem och klev på släpet och stod stilla medan jag gick bak och stängde. Goa lilla häst!

Idag har jag också varit och hälsat på Aéreo. Han ser ut att trivas och visades longerad i alla gångarter samt riden i skritt. Han har haft ett par bakslag där han plötsligt blivit lite rädd men de jobbar på sakta och noga och backar i träningen när han behöver det.

Fandango har varit i ridhuset och tömkörts ikväll och han ville inte gå därifrån... Han älskar verkligen träning o uppmärksamhet och vill gärna göra mer än han får. Idag tittade jag på honom i trav på volt för första gången på 3 veckor men tyvärr är han lika förbaskat halt. Jag tycker att jag ser lite i skritten också, steget är något annorlunda på vänster jämfört med höger. Ska ringa kliniken igen i veckan som kommer.

Blenda stod plötsligt med hög feber i torsdags kväll, 40,5, och hon var lite vinglig o trött. Jag misstänkte genast anaplasma (fästing-spridd sjukdom), eftersom jag har det på mina beten och har behandlat för det. Behandlingen gav omedelbar effekt för dagen efter blev hon feberfri! Ohanterade lilla Blenda är verkligen fantastisk. Jag tar in henne i Dangos box för behandling och hon står där lös medan jag sätter nålen i kärlet och sprutar medicin. Den måste ges direkt i blodet och Blenda står helt stilla med huvudet rakt framåt medan jag sticker o sprutar. Sedan får hon sitt godis och tycker att det hela är en skoj övning... Det svåraste med alltihop är att få henne att gå ut ur boxen igen, hon tycker att den är såååå spännande!

Dagens bild i repris är självklart på finaste systrarna B.

Antal kommentarer: 2

2012-10-10 07:49:34 - Malin Johansson, lala.malin@live.se, www.havrefallen.blogspot.com

Vad finahästar du har bilden är kanon.Hoppas Blenda kryar på sig, verkar som hon vill vila i boxen :)

2012-10-10 16:09:45 - Malin

Tack! Blenda är pigg och som vanligt igen :). Nä, jag tror inte hon ville stå i box för att vila. Hon sover väldigt gott i halmen i lösdriften. Men däremot så brukar ju Dango få god mat därinne (alfalfa-hack) och de gånger hon eller syrran är i boxen så är det något vi gör som de får godis för. De förknippar boxen med snask helt enkelt och har för vana att försöka smita in i den om man inte passar dem när dörren är öppen (uteboxarna står i hagen). Som mest har det klämt sig in 3 hästar samtidigt i Dangos 3x3 meters box och jag fick hindra nummer fyra från att ta sig in också - de är för roliga (inlove)(inlove)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)