Nyheter!

 

En fin ponny!

2013-02-26

I lördags var vi iväg och fick Aéreo mätt och han är D-ponny! Jag har ju varit lite tveksam till om han skulle hålla ponnymått medan Tessan har varit övertygad om att han var ponny ända sedan han klev av transporten hemma hos henne. 148,0 står det nu i mätintyget och han är ju 6 år gammal nu så han lär inte bli större än så här.

Efter mycket funderande och vändande o vridande i hjärnan så har jag nu kommit fram till det kloka beslutet att sälja honom ändå. Efter att jag red honom så ville jag ju absolut behålla honom men i lördags räknade jag mina hästar gång på gång o landade på totalsumman "för många" hela tiden... Nu har jag pratat med Tessan och planen är lagd. Han blir kvar hos henne, kommer (om allt går väl) att tävlas i mars och läggs sedan ut på annons. Det blir bra så här, det blir skoj att få följa honom med en ponnyryttare!

Här hemma så har Fandango otroligt nog varit bättre i sitt ben. Jag har gett honom djävulsklo (en växt som är starkt smärtstillande) och lite annat bra i maten i ca 1,5 månad nu och för ett par veckor sedan var han äntligen ohalt på volt! Han har varit halt sedan i slutet av juni... Vi får se om det håller i sig när den mjuka fluffiga snön försvinner. Jag hade bestämt mig för att ta bort honom men nu får han hänga med lite till. Senaste klinikbesöket visade att kronleden var bättre men att hovbenet var inflammerat och prognosen för att det ska bli bra är inte så lysande för en fånghäst. Det märks på hans humör att han mår bättre också.

Alla stona mår bra och har börjat brunsta o fälla vinterpälsen, det är vååår säger de, fast vi har fullt med snö här... Jag har inte planerat att betäcka i år heller, men är allt lite sugen nu när Aéreo visat sig vara en bra dressyrponny. Broszka är 19 år i år så vill jag ha någon mer avkomma efter henne så är det väl dags, fast araberna brukar bli gamla och vara fertila även en bra bit över 20 så det kan nog få vänta något år till... eller...

 

Antal kommentarer: 2

2013-02-26 18:53:40 - Eva Gustafsson, Gustafsson.4u@swipnet.se, stuterieg.dinstudio.se

Hej Malin, kul att träffas.
- Skön känsla för dig och mig att få åka hem med en pooooonny!

2013-02-27 09:02:43 - Malin

Hej Eva!
Kan tänka mig att din långa väg hem kändes lite kortare när det var en ponny i släpet! Ja, visst känns det väldigt bra! (flower)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)