Nyheter!

 

Reo har kommit hem

2014-10-25

Ibland (ganska ofta faktiskt) blir det inte så som man har planerat och då får man planera om! Idag kom Reo hem efter att fodervärden av flera skäl valt att lämna tillbaka honom.

Det blev ett livat återseende i hagen, alla hästarna "blev araber" och sprang omkring och trumpetade, alla drabbades av plötslig koskräck (och den gick över lika fort sen) och de hade väldigt roligt! Efter en stund blev det lugnt, bara lite småsura miner emellanåt från de två ungstona, Reo var som vanligt en klippa och gav sig inte i bråk med någon utan körde sitt eget race och tant Broszka är ju aldrig intresserad av att bråka men tog chansen att busa o fara runt lite. Reo har haft något problem med höger framben, ingen direkt synlig hälta men inte kännts som vanligt och jag hälsade på och kollade honom för två veckor sedan och då hade han en böjprovsreaktion lågt i höger fram. Han har skrittats i två veckor och var klart bättre idag men fortfarande reaktion så han får två veckors skritt till och så får vi se vad som händer. Min plan nu är att försöka hålla igång honom själv under vintern, kanske ta lite lektioner och komma igång med min ridning igen, sedan får vi se vad som händer till våren.

Brisa blev plötsligt halt för en vecka sedan, rejält halt i skritt på höger fram och kunde knappt gå, jag hittade återigen en hög grusuppackning (hade sett den tidigare men missat att hålla efter den under några dagar o då rände den iväg...) och hittade lite böldliknande i botten på den. Hon har stått en hel del på box och har en gipsplugg i hålet nu och hältan är mycket bättre, hon skrittar för det mesta bra men klart halt i trav. Jag är mer än lite trött på hennes tråkiga hovar som hela tiden får uppackningar på utsidan, hon är lite intåad och det verkar till viss del hänga ihop med benställningen/belastningen för det blir alltid på samma ställe på båda fram. Jag provade med att sko henne fram i somras för att bli av med problemet men fröken Brisa var inte så duktig på att behålla dem på, efter 1,5 vecka hade hon plockat av båda skorna (och den ena har jag fortfarande inte hittat så jag bara väntar på att nån ska trampa upp en spik i hoven...). Eftersom Brisa inte hade nån lust alls att bli skodd och behövde droger för att tolerera det hela och dessutom får åka transport till hovslagaren så blev det ett alltför omfattande projekt i somras när jag själv fortfarande var rätt sjuk, får se hur jag gör framöver.  

Här kommer lite bilder från idag, en stund efter ihopsläppet när alla hade lugnat ner sig och jag hade hämtat kameran. Som synes är Reo välputsad och nedbantad (jämfört med den väldigt runda köttbullen jag lämnade iväg i somras).

Brisa kollar in Reo:

Reo gör sitt bästa för att få samma doft som de andra:

Blenda fixar också med ny parfymering:

Nu är vi alla skitiga och nöjda igen...

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)