Nyheter!

 

På kurs för Intrinzen samt Angelica

2019-09-12

23-25 augusti var jag åskådare på clinic som hölls av Steinar från https://www.intrinzen.horse Det var en hel helg full av islandshästar och det var jätteintressant att se hur alla tränade, alla var olika långt i intrinzens sätt att bygga upp rörlighet, stabilitet och förmåga att bära ryttare. Jag klickertränar lite annorlunda än Steinar (båda på Intrinzen säger att de inte är klickertränare) även om han använder klicker och godis i just den här träningen. Jag tycker att den teoretiska grunden om hur man påverkar kroppens rörelsemönster och stabilitet, som jag lärt mig i deras internetkurs Project Proprius, är jättebra och någonting som jag har nytta av att förstå, och det var väldigt roligt att få se hur hela träningspass lades upp. 

Nästa kurshelg kom 7-8 september då det var kurs för Angelica Hesselius https://www.angelicahesselius.com/sv-SE Den här kursen var verkligen rätt för mig! Angelica är klickertränare och har fått ihop den belöningsbaserade träningen med akademisk ridkonst på ett alldeles fantastiskt fint sätt. Det handlade både om hur man praktiskt gör detta belöningsbaserat och också om att öva upp sitt öga för att se hästens rörelsemönster och vad den har problem med. Det här tyckte jag om och nästa gång Angelica är på det här hållet så ska jag försöka få med mig en häst.

Det var många fina nya bekantskaper på båda kurserna och nu finns det mycket att testa här hemma! Jag tror att de här två systemen kompletterar varandra väldigt bra och båda ger hästen utrymme att utforska sin förmåga att röra sig under frivilligt deltagande. 

 

Susanne https://westernklick.com som arrangerade Angelica-kursen, tränar sin häst Fancy.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)