Nyheter!

 

CCC 2019 och Hästtandvård

2019-12-04

Jag går ju kurser så det ryker ur öronen snart men det beror på att det är så många otroligt bra och efterlängtade kurser just nu!

Konferensen Choice Control Communication var precis så fantastisk som jag förväntade mig och efter den känner jag mig oerhört taggad att fortsätta driva på med min linje att få in mer av cooperative care i veterinärvården. Det gör ju livet så mycket både enklare och roligare att kunna samarbeta med djuren man ska hantera, oavsett om man är veterinär eller djurägare. 

Nu i månadsskiftet låg nästa stora milstolpe och det var SLU:s otroligt avancerade steg 1 i hästtandvård. Oj vad jag har lärt mig mycket nytt och nu blir det skoj att börja jobba med hästtänder igen! Jag har fått lite svar på funderingar jag haft om ovanliga hästmunnar som jag stött på under alla år jag jobbat hittills och framöver kommer jag att kunna göra ett mycket bättre jobb med diagnostiken. Som vanligt så behöver jag shoppa lite grejer först bara :)

På fredag drar jag iväg på nästa kurs, jag ska till Hjo och få ytterligare en synvinkel på hur man får en hållbar och fungerande häst, det ska handla om rörelsemönster och träning ur ett veterinärt perspektiv. Spännande! 

Emellan CCC och tandkursen så lyckades Ronja pricka in att bli svårt sjuk. Hon hade skyhög puls och feber och det blev till att ta hjälp av mina fantastiska kollegor på Veterinärstationen i Hörby. Man tänker inte klart när man själv är orolig djurägare men Anette kom ut och drog igång fullt ös på behandlingen för peritonit (bukhinneinflammation). Idag kom äntligen ett positivt provsvar som visar att inflammationen är borta och nu avslutar vi antibiotikakuren och håller tummarna att allt fortsätter att fungera. Ronja visade sig vara den typen av häst som ogärna visar att hon har ont men pulsen avslöjar smärta på en häst och den var som sagt skyhög. Det blev några dagar med intensivvård här hemma och igår fick hon till sin stora glädje gå tillbaka till resten av flocken. Hon sprang först av alla över i andra hagen när jag gick dit för att dela ut hö och de andra höll in på sin fart och lät henne ha täten. 

Här är en väldigt gammal bild på Aéreo. Den får illustrera vädret som varit i november, grått, grått och mera grått. 

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)