Nyheter!

 

Snö o tö

2009-02-08

Efter några dagars tö så snöade det igen inatt (låg några cm imorse) men det har töat hela dagen. Värsta vädret jag vet, fast idag var det iallafall lite sol. Jag vill hellre ha fruset, det hade också passat bättre eftersom jag behöver få hem nytt hösilage till hästarna och det ska köras ut på fältet där det nu är töat på ytan. Idag har jag röjt bort ensilageplasten från förra omgången balar så det är rent där de nya ska ligga. Det var ovanligt lätt att lyfta bort plasten och bära upp den på logens loft, jag tror minsann att styrketräningen har gjort nytta :-).

Dagens tips är att ha på sig vantar, rektalhandskar (rymliga, långa, stora plasthandskar som går upp över armbågarna) samt ytterst vanliga engångshandskar (för att hålla ihop de alldeles för stora rektalhandskarna) när man hanterar snöig och blöt ensilageplast - det var betydligt trevligare att jobba utan att bli blöt och kall om fingrarna.

Aéreos kastrationssår ser fint ut och behandlingen är avslutad. Resultatet av all medicinering är att jag har fått en ännu mer social unghäst som nu står med huvudet i princip i famnen på mig medan jag mockar (han är lite i vägen, men vad gör det - det är ju mysigt :-)). Fandango är lite sotis och vill också ha del av uppmärksamheten, och det får han.

Igår så gick jag och Martin rundan på vår egen mark med vovvarna (fast vi gick den "baklänges" mot vad vi brukar). Vovvarna fick för det mesta själva välja väg och de spårade glatt efter allt vilt som passerat. Vi såg ett levande rådjur och Mio letade även från det här hållet upp rådjursklöven som legat där ute i ett antal veckor. Jag fastnade i ett gyttjehål en gång, och vi passerade över den värsta sankmarken utan att sjunka (den var fortfarande frusen). Mio riskerade livet genom att hoppa över en bred bäck (med avstamp på mitten på ett isflak) - Birk vadade igenom samma bäck, han är inte rädd för vatten där bottnen inte syns. När vi kom hem så var hundarna helt slut och sov sött hela kvällen, ca en timmes off-road i longerlinor genom våra vildmarker är effektivt :-).  

En trött Birk, väl kamouflerad i soffan.  

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)