Nyheter!

 

En låång dag...

2009-03-04

Jag letade hovböld på Ultimada igår men hittade inget, trots det var hon väldigt halt på höger bak och ville inte belasta trakten. Idag på jobbet bestämde jag och en kollega att han skulle komma och titta han med på förmiddagen. Han hittade inte heller någon hovböld (och inget annat fel heller). Ultimada var fortfarande lika halt... Raskt beslutade jag att nu fick det vara nog, nu blir det djursjukhuset nästa. Största problemet var att jag går jour idag så det var inte bara att åka. Efter en del "jakt" på kollegor och tämligen påstridig övertalning så tog två kollegor (världens bästa!) på sig att vara jourvakter.

En god vän (jag har världens bästa vänner när det kniper), kom med bil och släp och hjälpte mig att lasta och köra. Vi körde till Helsingborg och där var de underbara och gav min pålle VIP-behandling så det gick raskt att få henne undersökt, röntgad och beslut om behandling (de visste att jag egentligen hade jour så de tyckte nog lite synd om mig, och kanske mest om mina kollegor som fick jobba). De hittade ingen böld heller. Däremot har hon som jag misstänkte fång på alla 4 med lite hovbensrotation (värst vä fram). Hältan på höger bak fanns det ingen solklar anledning till, bedövning släckte hältan och en liten galla i hovleden gör att det starkt lutar åt en vrickning i hovleden. Vila och smärtstillande är behandlingen. Desutom syntes det på rörelsemönstret att hon förmodligen har fläkt sig lite (glidit med bakbenen och skadat muskler), hon gick onormalt bredbent.

Min tappra lilla häst (som kan vara ett nervvrak men såg ut att aldrig göra annat än befinna sig på klinik) uppförde sig helt fantastiskt. Hon var lugn, hon stod på klossar vid röntgen utan att röra hovarna (utan lugnande medel, hon är ju dräktig) och hon var lätt att lasta när vi skulle hem. Trött blev hon och nu ligger hon ute i lösdriften igen. På fredag blir det flytt till stall, min sjukbox är ju upptagen av Fandango men på torsdag åker en häst på tillridning så då blir det en box ledig i Lindas stall.

När jag kom hem var det bara att raskt ställa ut henne i hagen och skynda iväg till Fandango, han skulle träffa hovslagare som skulle försöka hjälpa hans onda hovar. Stackars Dango vad jobbigt det var för honom att stå på tre ben idag. Men nu ska det förhoppningsvis bli lite bättre. Även Broszka och Aéreo fick lite putsning och nu har jag fått i mig lite mat och ska äntligen gå o sova. Hoppas jourtelefonen är knäpptyst hela natten!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)