Nyheter!

 

Det finns hopp!

2009-03-06

 

Ultimada och Fandango

Idag på eftermiddagen har Ultimada fått flytta till box, vi lastade och körde henne den kilometern till Lindas stall. Veckans övningar har gjort henne lasttränad och hon var lätt att få på. När jag hämtade henne i lösdriften så reste hon sig utan att sätta i höger bak (spänstig häst) och ville i början bara precis nudda tån i marken, men hon höll högt tempo när hon tog sig framåt och efterhand så gick det något bättre. När hon stod stilla så kunde hon sätta i hela hoven. Idag har hon kunnat stå upp utan att skaka i hela framdelen och hon ser inte lika plågad ut. Nu har hon fått en box med ett tjockt lager packad halm i botten och sedan ett löst lager ovanpå så den är riktigt mjuk och skön.

Fandango verkar också något bättre idag. Han har lite lättare för att vända sig i boxen och står inte och häver lika mycket bakåt. När han står still så står han rakt ned med alla ben. Han har kommit på att det är skönt att ligga ned och gör det mycket. Jag vågar knappt hoppas på att han ska bli bra, det kommer nog att bli en lång boxvila detta, men han tar det fortfarande bra.

Nu har jag bara två hästar kvar hemma i hagen. Det känns lite konstigt. Stackars Broszka är nu ensam med slyngeln Aéreo, jag får försöka sysselsätta honom lite mer så att han inte är för jobbig mot henne (tidigare har han ju fördelat sin energi på tre hästar).

 

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)