Nyheter!

 

Efterfrågad rapport, många bilder!

2009-04-05

Flera har frågat hur det går med sjuklingarna eftersom det varit helt tyst här. Jo, det går sakta men säkert framåt. Anledningen till att inget blir skrivet är att det tar en massa extra tid att ha två konvalecenter i grannens stall så då blir dator-verksamheten lidande :-). Dessutom går tiden så oerhört fort för mig att jag knappt vet hur lång tid det har gått sedan jag sist skrev, det känns ju som alldeles nyss. Tur att jag har bloggen iallfall, annars hade jag inte haft nån koll på hur länge jag behandlat dem :-).

Här kommer en samling hästbilder som piggar upp iallafall! Vi börjar med Ultimada som nu piggt tittar ut ur sin box. Underbart! Jag har slutat att nervöst spana efter hennes uppstickande öron när jag kommer till stallet, numera står hon nästan alltid upp när man kommer.

Livsgnistan är tillbaka och i förrgår fick hon för första gången vara ute i en hage en kort stund. Sedan i fredags sätter hon i hela hoven på höger bak igen. Hon håller nu ett högt tempo (som vanligt) och skrittar glatt ut ur boxen. Fast när hon är stilla så vilar hon alltid höger bak. Fina bakhovar med orangea bandage och silvertejp, eller hur! :-)

Bajsfläcken på rumpan får ni ha överseende med :-). Hon har dock raskt förvandlats till boxhäst som står vid grinden och inte begriper vad man ska med en hage till. Men det kommer nog snabbt tillbaka när hon får komma hem till lösdriften igen.

Fandango fick också gå ut samtidigt fast i paddocken, han blev mycket upprörd över att inte få vara i samma hage som "sin" tjej och kunde både trava o galoppera. Inte så bra för fötterna dock så han fick rätt snart gå in igen. Nu försöker jag ta ut honom på minipromenad varje dag så han får börja röra på benen igen, men lite ont har han fortfarande.

 

Jag har också fotat Broszkas mage... Det är 1,5 månad kvar av dräktigheten, hur stor ska hon bli?

Nu var det bara Aéreo kvar att hitta nån bild på. Idag när jag var ute och röjde i lösdriften såg jag att han vilar sina bakben på ett lite annorlunda sätt. Hästar gör i regel som Broszka som syns i bakgrunden, dvs doppar tån i marken. Aéreo är väldigt avslappnad (eller så har han väldigt långa bakben) och vilar på hovens ovansida. De ska egentligen inte vilja sätta fötterna så men det har han väl aldrig läst...

Innan all sol och värme kom så var det dimmigt här, fick den här bilden en tidig morgon. Mobilkameran som vanligt så kvaliteten är inge bra, men mysig ändå.

Så, nu har jag ju fyllt rapporten med råge. Det dröjer kanske till nästa gång.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)