Nyheter!

 

Semester och hästar i hage!

2009-04-19

Nu har det gått två veckor sedan senaste rapporten, måste berömma de som fortfarande läser här för er envishet :-). Det går iallafall sakta men säkert framåt!

På påsken åkte jag och Martin på en kort semester till hans hemtrakter tillsammans med hundarna. Det blev en intensiv påsk med mycket skogsvandring och vi var helt utmattade alla 4 när vi kom hem. Det är första gången som vi tog med båda hundarna iväg så här och det gick jättebra. Vi bodde i en mysig liten jaktstuga på Kynnefjäll och hade naturen utanför ytterdörren. En semester helt i min smak :-).

Detta är stugan vi bodde i:

Och här sitter jag på altanen, observera hundarna som LIGGER på sina filtar!

 

Det var ju påsk, men den här påskkärringen hade nog fått något kvast-problem på vägen...

 

 

Snygge Birk har fått syn på ett par gäss ute på en sjö, de kanske går att jaga... Nosloopen sitter på för de var helt sjövilda på den här promenaden och ville bara springa som idioter.

 Mio demonstrerar att ligg på filt även fungerade inomhus, så skönt, de var lugna och avslappnade redan första kvällen fast vi kom fram sent. De såg sina filtar och gick o lade sig på dem. Soffan är inhängnad med kompostgaller så den inte ska bli hårig.

 

Hemma sköttes sjuklingarna om av Linda. Fandango hade fått ödem av Fenylbutazonet så oturligt nog fick jag plocka bort det samma dag som jag åkte. Jag lämnade nåt att spruta istället om det skulle behövas och det behövdes tyvärr. Nu står han på Metacam istället och mår bra på det. Han går nu för tredje dagen i hage tillsammans med Eldis (shetlandsponny) och Artista (PRE/korsningsponny) i ca 3 timmar per dag. Han och Eldis har en lite konstig relation, de dras som magneter till varandra och står och bits och tjafsar, griniga gubbar :-). Fast på de här bilderna är det Artistas grimma som han vill smaka lite  på.

Fandangos diet på halm och lucern har gjort nytta, han börjar ju bli riktigt snygg nu.

Ultimada går också ute i ungefär 3 timmar om dagen. Första dagen hon var ute så var hon helt slut efteråt men hon verkar glad över att få gå o beta lite gräs. Hon går nu mellan Jabeque och de andra hästarna och verkar nöjd med det. Jag slutade med penicillinet i förrgår för jag tyckte att hon verkade må lite sådär av det och hon har ju varit behandlad väldigt länge nu. Det rinner lite från öppningarna i högerhoven fortfarande men vid senaste gipsbytet satte vi på en annan salva som ska vara bra och vid bandagebytet igår hade det inte kommit särskilt mycket. Jag håller tummarna för att det håller sig på rätt håll nu!

 

Måste ju lägga in en bild på Aéreo också. Han har tappat nästan all vinterpäls och är riktigt snygg igen. Försök tänka bort skägget och örontofsarna bara :-), jag får nog ta och klippa bort dem nån dag.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)