Nyheter!

 

Befriade hovar och det närmar sig fölning!

2009-05-08

I förrgår blev Ultimada äntligen av med sitt gips på bakhovarna. "Hålen" ser ok ut och läker bra. Efter tips från en avancerad tysk hovslagare fick hon nu fönsterkitt på skadorna och så håller vi tummarna för att det fortsätter på rätt håll. Hovarna ser förfärliga ut efter att ha varit inlåsta i gips så länge - de är helt deformerade, men hon rör sig ok och är pigg och glad. Efter några dagar på box (regn är inte bra för gips) fick hon idag komma ut i hage och var jättepigg och kunde både trava och galoppera på eget bevåg. Snart ska jag flytta hem henne så hon och Broszka är goda vänner igen innan Broszkas fölning (som borde bli om ca 1,5 vecka!).

Jag tog kort på de nykittade hovarna, med mobilkameran så de är inte strålande. De kommer här:

Det är bilder på värsta hoven som är höger bak. Hon är öppnad både nere och det som innan var i närheten av kronranden. Vuxit har de gjort hovarna, vi beslöt att vänta med att verka henne till nästa vecka. Hon står inte riktigt på hoven här.

Fremifrån ser man hur det buktar ut i kronranden där bölden gick upp, hon är fortfarande lite svullen där men jag tycker det har minskat senaste veckan.

Så lite glada bilder!

De är ju självklart på Aéreo :-)

Han är så fin! Men jag tycker aldrig jag får fram det riktigt på kort (skit bakom kameran). Har ändrat mig igen och nu beslutat att sälja honom igen. Så - snygg 2 årig, hispano-arab valack säljes till gott hem! Han är mysig och social och snäll. Jag lovar att kapa av örontofsarna, getskägget och det rikliga hovskägget innan leverans...

 

Broszka har förresten blivit slapp i bäckenbanden sedan några dagar, juvret har fyllt på men är inte färdigfyllt. Snart är det dags! Jag har beräknat 16-20 maj så det är tid snart, min semester börjar nu :-).

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)