Nyheter!

 

Hemgång och bildbomb

2009-05-10

Igår på förmiddagen så putsade jag och Linda upp Aéreo för fotografering. Han var förvånad över all uppmärksamhet men njöt i fulla drag. Brozska verkade lite sur över att ingen borstade på henne och gick och rullade sig i en jordhög, rullade runt på rygg och gnodde in båda sidorna så hon var mer svart än vit - jag har nog aldrig sett henne så skitig. Aéreo däremot fick pälsglans i man o svans och torkades av med trassa så han glänste. Öronen är nu klippta (resultatet blev inte så bra, matte har nog aldrig klippt öronhår förut), getskägget är friserat och hovskäggen borta.

Först fotade vi honom i min fina spanska visningsgrimma. Han är svår att få bra på bild, står han inte konstigt med benen så ser halsen ut som en smal pinne... Han är ju otränad i att ställa upp sig så matte får skylla sig själv. efter en stund så släppte vi lös honom och tog lite fler bilder och då gick det lite bättre iallfall. Största svårigheten var att få dem att lämna grusplan, lösdrift, container och foderhäck -. det är inga vackra bakgrunder...

På eftermiddagen hämtade vi hem Ultimada! Hon släpptes med de andra två i ny hage och de gamla damerna livade upp ordentligt. Inga bråk, Broszka behöver bara sträcka lite på sig så vet alla att hon är drottning i hagen. Hon stod stilla i mitten och Aéreo och Ultimada sprang i cirklar runt henne... Aéreo har fått veta att han är en liten skit och han gömde sig bakom mamma. Fast den där Ultimada är rätt spännande (det var han som följde efter henne).

Så här kommer en del av dagens över 500 foton... det var inte så många som blev bra

Vi börjar med damerna. Här är det Broszka som showar lite - hon ska ju föla om ca 1 vecka men här drar hon upp magen lite.

 

 

Ultimada var enormt pigg och energisk och showade även hon.

 

Det här är en sån häftig trav-bild, skit också att Aéreo står i vägen.

 

Här kommer några bilder från foto-övningen med nyputsad Aéreo.

 

 

 

Och så här nyfiken var han när Ultimada klev av transporten.

 

 

 

 

Fandango har varit svullen kring nosen när han har kommit in från jord-hagen där han gått med Eldis och Artista. Jag har trott att han gått och rotat och ätit allt grönt som sticker upp och då fått i sig något olämpligt. Nu när Ultimada stått på box lite igen så har han också fått vara inne men idag fick han gå ut i gruspaddocken. Jag tänkte att det var mer gräs där längs kanterna så att han kanske skulle hålla sig till ok växter. Men icke, när han fick gå iin på eftermiddagen så hade nosen börjat svullna upp. Hans nya smeknamn är svullo... Han blir tjock vid hakan och bakom mungiporna. Vad kan det vara?

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)