Nyheter!

 

Efter fång kommer...

2009-05-29

...HOVBÖLD!!! :-(

Så var det dags igen... Jag och Linda var så glada, för Fandango verkade lite bättre och började skutta och vara lite busig igen äntligen efter sin svåra fång som fortfarande besvärar honom. Den lyckan varade inte länge. Plötsligt kunde han knappt gå alls och höll på att ramla ihop när han skulle in från hagen. Det gick att urskilja hälta på vänster fram mitt i stapplandet och han var öm i sulan i ett stort område i tån. Hovböld tänkte jag (oerhört vanligt efter fång) och jagade rätt på min världsbäste hovbölds-hovslagare. Jag är lite mesig när det gäller att skära i mina egna djur...

Idag kom hovslagaren och drog ett rejält tag med kniven över tådelen - och blodet sprutade. Det var en stor blodansamling där och även lite små varhärdar. Såg egentligen inte så farligt ut (kom ihåg att jag jämför med Ultimadas katastrof-hovar) men nu är hoven gipsad och Dango har fått penicillin och smärtstillande (så nu svullnar han väl i huvudet igen...). Hoppas nu att det "bara" är detta och att det inte är ett nytt fånganfall igen. När han är transportabel blir det förmodligen röntgen för honom och så får vi se om det går att korrigera nåt så han blir bättre från fångproblemen. Hade tänkt göra det för 2 veckor sedan men så bidde det virus i stallet och då har det fått vänta.

 

Brisa är pigg och glad och får nu lov för mamma att vara lite social med Aéreo. Aéreo tycker att lillasyster är jättespännande och håller sig hela tiden i närheten. Ultimada håller sig fortfarande på sin kant och befinner sig rätt ofta i en helt annan del av hagen. Fast idag var det hon som stod vakt när alla övriga låg o vilade.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)