Nyheter!

 

Ultimada har fölat!

2009-06-07

Inatt klockan 3 var han nyfödd, Ultimadas lilla hingstunge. Jag hade klockan på väckning då och såg honom på kamerorna, gick ut och då var han pigg men fortfarande blöt och blev slickad av både Ultimada och Aéreo (som stack in huvudet över brädorna som sitter för lösdriftens öppning). Ultimada var som vanligt trött efter förlossningen och låg och skakade lite men hon var mycket aktiv med den lille. Efter en stund kom han på benen av egen kraft och efter ca 1,5 timme hittade han maten efter en stunds sökande. Han är brun utan tecken och jag tror inte att han kommer att skimla.

Namnet är inte helt bestämt än, jag trodde ju att det skulle bli ett sto... Jag gissar alltid fel. Hade det perfekta namnet på ett stoföl, men det blir inte riktigt lika bra i "hingstform" så nu väljer jag mellan tre namn. Det kommer att börja på U iallafall (efter mamma).

Här kommer lite bilder på underverket, mobilkamera och dåligt ljus så de är vad det är. Återkommer med nya när riktiga kameran varit med ute.

 

Här har han lyckats fälla ihop de långa benen igen, det tog en stund innan det gick :-)

 

Birk demonstrerar övervakningssystemet. Här har jag sovit i två nätter med tvn på, bara att lyfta huvudet lite o öppna ögonen när klockan ringde en gång i timmen. Schäslongen har varit världens bästa köp (från fyndhörnan på IKEA), fast den fick förlängas lite med en stol för att fötterna inte skulle hänga utanför.

 

Och här är anledningen till att jag har vakat i två nätter (och sprungit ut i hagen för jämnan på dagtid). Så här har Ultimadas juver sett ut i två dygn. Fina vaxproppar och nån droppe med vit mjölk.

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)