Nyheter!

 

Busungar

2009-06-11

Allt är bra med de små fölen och deras mammor. Brisa har upptäckt vad man ska göra med sina långa ben - springa fort, hoppa över högt gräs samt sparka bakut (gärna mot människor). Hon är jättegosig och mysig men ibland får hon för sig att testa sin bakbensteknik... Jag är inte orolig, Fandango hade en likadan period som föl med skillnad att han siktade på benen på människan (och träffade) men det gick ju över och han blev väldigt säker att befinna sig bakom. Varje kväll har Brisa en enhästs-show där hon ensam galopperar snabbt som vinden över ängen. Idag tog den dock abrupt slut med en glidlandning på sidan pga det hala underlaget (blött gräs). Hon såg rätt förvånad ut.

Idag började också Milagro att testa sina galoppegenskaper ordentligt och tog en sväng. Ultimada börjar äntligen slappna av lite med honom och är inte riktigt lika arg på de andra hästarna om Milagro är för nära dem. Hon är en riktig hönsmamma. Milagro övar sig mest på att stegra sig, helst mot sin mammas huvud...

Skönt är att stona idag kan gå in och stå tillsammans inne i lösdriften med sina föl när det regnar. Innan i veckan har jag stängt in Ultimada och Milagro vid regn och den nu välpälsade Brisa har fått stå utanför. Passar lagom att det funkar idag eftersom vädret skall bli uruselt. Kloka Broszka håller sig på ena kortsidan i lösdriften och Ultimada trycker i den andra. Aéreo verkar vara en klok pojke och ger sig inte in till sura Ultimada. Skönt att hon faktiskt vågar gå in till Broszka. I vintras var det inget problem men jag tror att nu när hon haft så ont i hovarna och varit långsam så har hon inte velat vara nära de andra, och nu med nyfött föl vid sidan ville hon ju tidigare inte vara nära nån annan häst. Broszka är duktig och utstrålar totalt ointresse vilket självklart bidrar till att Ultimada vågar.

Har glömt ta med kameran ut nu några kvällar, men här kommer iallafall två bilder från mobiltelefonen på Brisa, tagna för några dagar sedan på begäran av Anna som ville se mer föl :-).

Hon kan trava den lilla hästen, dålig kvalitet för jag stod långt bort.

Söta Brisa

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)