Nyheter!

 

Jodå, vi lever

2009-09-01

Här är det glest med nyheter, men det händer inte så mycket heller. En oerhört glad nyhet idag är att Fandango plötsligt har blivit betydligt bättre. Det är fånganfallet (sedan februari)som fortfarande påverkar honom men idag var han plötsligt väldigt mycket bättre och kunde vända snävt i stallgången som en normal häst. Jag blev så himla glad! Det var bara 2-3 veckor sedan som han lika plötsligt var mycket sämre och knappt kunde röra sig alls igen, förmodligen hade han skuttat för mycket i hagen o efter 3 dagars boxvila funkade han igen som tur var. Han har varit "nära döden" många gånger nu men varje gång har han fått lite tid till och hela tiden blivit gradvis bättre. Han har tappat all sin övervikt och är ju lite muskelfattig men annars riktigt snygg. Jag ska försöka fota honom nån dag så ni får se honom. Bakhovarna ser rätt normala ut nu men fram är det fula fånghovar, om ett halvår till kanske de kan se normala ut igen om jag är noga med verkningen.

Ultimada tappade en stor bit av sin hov-vägg för 2 veckor sedan när kanske 1/4 av hovens utsida ramlade bort (där där bölden satt) på höger bakben. Helt oöm var hon och det var ett lager hårt horn under som tur var. Bra att hoven höll ihop så länge som den gjorde iallafall. Jag hade väl väntat på att det skulle släppa så jag blev inte särskilt chockad av att hitta henne med en trasig hov men ändå förvånad över att det var så fint under.

Så det är nog med hovhistorier. För att lysa upp kommer här ännu fler bilder av Tronada (i väntan på att jag ska ge mig ut med kameran), hon är ju halvsyster till Fandango (samma pappa), dotter till Broszka samt halvsyster till Aéreo och Brisa så jag tycker absolut att hon hör hemma här :-). En underbar häst! Om nån vill ha en sån här så har jag två till salu!

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)