Nyheter!

 

Aéreo-flytt och Fandango-bilder

2009-09-09

En vän förlorade plötsligt sin ena häst i måndags och ensam kvar fanns en ardennerkille i behov av kompis. Aéreo fick rycka in och åkte i tisdags (med droger och en hel del muskelarbete så fick vi på min fullständigt otränade tvååring på transporten). Han är ju en väldigt snäll och social pålle, och han och Benjamin blev genast kompisar. Stona och fölen här hemma blev samtidigt släppta på nytt bete så de struntade i att han försvann. Det är nyttigt för Aéreo att komma hemifrån och se lite nya vyer och han är inte särskilt långt borta så det går lätt för mig att hälsa på ibland.

Fandangos fina rörelser är sedan igår ett minne blott... Nu har han (förmodligen) en hovböld i den högra framhoven och har jätteont i den o står på boxvila. Jag har skurit och letat lite men hittade bara två små gamla bölder. Den dyker nog snart upp ändå, han kändes lite svullen i kronranden på ett ställe så förmodligen sitter den där.

Här kommer iallafall bilder från 2 sep på en smal Fandango:

 

Simon (7 år) hjälpte mig att ta några bilder i fin visningsgrimma också. Fandango var dock inte på foto-humör så det här blev den bästa:

Håll i er nu för här kommer bilder på de fula fånghovarna. Kom ihåg att han har haft den värsta fången jag sett. Framhovarna är väldigt olika varandra, det blev lite olika efter förra bölden (i vänster fram).

Börjar med de bästa hovarna, bakbenen, ingen riktigt bra bild eftesom han inte står på det ena benet men man ser ändå hur de ser ut:

Här kommer fula förfärliga framhovar:

En bild på höger fram där man tydligt ser "hacket" i hovväggen.

Så, nu var det slut på hov-bilder. Förhoppningsvis blir de snyggare framöver.

 

Antal kommentarer: 1

2009-11-29 10:12:24 - anna gandal, anna_gandal@yahoo.fr

Hej

Jag känner till en häst som kämpat med fång/kronisk fång i många år och i princip provat allt. När hon till slut fick hjälp av en duktig barfotaverkare så har fången blivit bra. Det allra viktigaste är att trakterna är låga.

Mvh
Anna
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)