Nyheter!

 

Fler sjuklingar

2009-10-10

På jobbet säger vi ofta att när veterinären väl är på ett ställe så brukar det bli minst 2 sjukdomsfall till inom en kort period, sedan kan det vara lugnt länge. Tydligen gäller detta även hemma hos mig :-( .

Aéreos huvud ser rätt normalt ut nu och ögat är fint. Det är öppet i såret precis intill ögat men jag sydde så medvetet för att det skulle kunna rinna ut sårvätska där från den lägsta punkten.

Nästa krångel uppstod under veckan, Milagro har fått en skum svullnad vid ganascherna, mest troligt just nu är att det är en rejält förstorad lymfknuta eller en böld. Han verkar helt normal o frisk i övrigt men är öm om man rör vid svullnaden. Än så länge har jag avvaktat.

I torsdags kväll så låg Ultimada ned i lösdriften när jag kom ut, inte helt normalt för henne, hon brukar resa sig så fort nåt händer, men efter en liten stund reste hon sig och verkade normal och hela gänget travade iväg. Igår kväll stod fölen och Broszka i lösdriften och jag kunde inte se Ultimada så jag fick leta häst i mörkret. Milagro avslöjade var hon stod genom att galoppera dit i full fart. Längst ned i ett hörn av hagen stod hon och hon såg inte pigg ut. Det var hon inte heller, 40,2 i temp... Vad i hela friden tänkte jag och hjärnan snurrade på högvarv - vad gör jag nu (konstigt men när mina egna djur blir sjuka så slutar jag tänka logiskt). Det blev febernesättande medicin och virusprov från näsan på henne (kanske att det var en minimal klar vätska som rann lite från näsan). Efter att jag gått in kom jag på att ett blodprov kanske hade varit bra men klockan var sent så det fick vänta till på morgonen.

Imorse hade hon 39,6 och var fortfarande hängig. Blodprov togs och jag körde det på förmiddagen - det var inte normalt - för låga värden på det mesta. Hem igen och bestämde mig för att börja behandla för Anaplasma (hette tidigare Ehrlichia, fästingspridd sjukdom). Gick ut med sprutan laddad men tempade igen först  och då hade hon 37,6 dvs fullt normal temp. ???? Lät bli att behandla och höll koll på henne under dagen. Nu ikväll stod hon med 39,6 igen, skit! Så nu är hon behandlad med antibiotika för anaplasma.

Jag hoppas att detta är veckans 3 sjukdomsfall och att det inte blir fler nu. Håll tummarna!

I veckan har jag gjort nåt kul också! Två gånger har jag kört hundspann med båda vovvarna samtidigt framför vagnen. Riktigt skoj och ganska spännande! Förut har vi ju bara kört med en i taget, det har känts som en alltför stor fara att koppla båda framför vagnen, men det funkade över förväntan bra! Jag som har fartskräck sliter lite på bromsarna bara :-)

Så här såg det ut i vintras med en hund framför vagnen, här är det Mio som drar.

Antal kommentarer: 1

2009-10-11 12:41:39 - Göte, colliepojken.blogg.se

Malin för tusan nu behöver du nog komma hem till mig en sväng och bli uppmuntrad. Här törs ingen bli sjuk för det kan ju du inte ha tid med. Krya på alla skräpiga djur.
Kram från Snygg-Göte med flock:D;):|:)(flower)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)