Nyheter!

 

Gott o blandat

2009-11-16

Nu var det ett tag sedan jag skrev något, enda orsaken är tidsbrist, så här kommer en liten uppdatering över vad vi haft för oss :-).

Fandango rör sig helt ok nu och idag var vi ute på en skogspromenad. Han var pigg (med Fandango-mått mätt) och började på eget bevåg att trava på grusvägen (på väg BORT från stallet). Jag lät honom trava på, så länge han själv tycker det är ok så är det bara bra att han börjar att belasta sig lite mera. Jag försökte fota honom med mobilkamerna:

När jag går med honom så tycker jag om att han går framför (tömkör fast med ett grimskaft :-)), det är betydligt roligare för oss båda och jag gillar att titta på honom. Leder jag honom vid huvudet så går han i regel helt bakom mig o lullar och kan inte låta bli att smånafsa i mina kläder. Det är nu ca 9 månader sedan han fick sitt svåra fånganfall.

Nöjd pålle:

För en vecka sedan körde jag traktor i hästhagen. I värsta blötan o slasket passade jag på att röja runt foderhäcken (den står grusplanen). Det var ansamling av gammalt bajs och foder i en härligt multnande klegga som blev bortrensat. Största problemet var att hålla bort hästarna. det tog ett tag innan de fattade att matte blev helt rabiat om man pillade på traktorn...

Framförallt var det en vattensamling i motvikten där bak som var mycket spännande, alla fyra trängdes där en stund. Här har jag varit galen så det är bara Broszka som står där:

Så till det stora mysteriet! Vad händer med Broszkas svans i närvaro av föl och varför drabbar det bara henne...

När Compañero var föl hos mig så var plötsligt nästan hela Broszkas svans borta. En kommentar av skumma människor i skogen till en tjej i stallet gjorde att vi misstänkte att den var kapad av människohand. Tills Linda en dag såg Compañero (inte Broszkas föl) stå med den kvarvarande svansstumpen i munnen... Han fick skulden men jag har aldrig helt varit övertygad. I våras hade svansen vuxit ut rätt bra, men nu! Huuuu, den är på väg bort!!! (ursäkta extremt skitig häst):

Ultimada har låång fin svans (och spenderar dygnet med att äta eller stå i lösdriften):

Och så till dagens sista punkt. För att glädja Göte ;-), här kommer vovvarna!

Så här såg de ut efter förra helgens tävlingslydnads-kurs (2 dagar intensiv hundträning):

Mio i schäslongen (hur stavas det?):

Birk i soffan:

Soffa för två:

Jag brukar säga att de rullar ihop sig som kanelsnäckor :-)

 

Antal kommentarer: 9

2009-11-16 19:50:10 - colliepysen, colliepojken.blogg.se

Tjolahopp Malin!!!
Vad glad jag blir att du sätter in lite hundbilder för min skull. Jag vet varför det äts på Brollans svans. Den smakar extra smaskigt. Det e nämligen samma sak med Stinas öron.
Tass tass!!! Från en tusan till collie.(flower)(heart)(star)
Jag e (star)(star)(star)(star)(star)!!!!

2009-11-17 08:30:54 - colliepysen, colliepojken.blogg.se

Du Malin!! Jag vill ha flera bilder på Birk och Mio.Inte bara soffbilder. Utiskogen bilder eller när dom badar i dammen. Kan man beställa det???? Tackar!!!
Hej Svejs från
Snygg-Göte von Fornborgen jag som e (star)(star)(star)(star)(star)

2009-11-17 08:39:11 - colliepysen, colliepojken.blogg.se

Tjingeling Göte här!!!
Jag rotade runt bland dina favoritbloggar och hittade inte mig själv. Det måste blivit ett tekniskt fel. Jag måste ha ramlat bort av misstag. Det kan välan inte vara så att jag aldrig har funnits där. Jag five star GÖTE måste bara ha funnits där. Det hörs ju på namnet favoritbloggar och favorit GÖTE
KRAM TILL VÄRLDENS BÄSTA MALIN(heart)(heart)(heart)(heart)(flower)(flower)(flower)(flower)(flower)(heart)

2009-11-17 08:41:35 - Anna Hulda Eriksdotter

Hej Malin!!!
Jag har tappat kontrollen helt över den självgoda colliepysen. Du får ursäkta..
Kram Anna:D:)(flower)(flower)(flower)(flower)

2009-11-17 12:33:17 - Malin

Käre (star)(star)(star)(star)(star)-colliepys! jag har liksom aldrig fått in dig i blogglistan (det är mycket här som behöver uppdateras :S) förlåt förlåt (flower)(flower)(heart), å andra sidan är du ju så flitig med att kommentera så alla mina vänner berättar att de besöker dig regelbundet ändå (flower)(flower)(flower), jag säger åt alla att de måste kommentera i din blogg men de gör inte alltid som jag säger :D:D.
Nu har Martin beställt en ny kamera så det lär bli mååånga nya bilder på de prickiga busarna (inlove). I väntan på det får du stirra dig blind på de gamla bilderna i deras bildgalleri ;)

Anna - det verkar vara en busig colliepys du har 8-). Tror inte ens det skulle hjälpa att låsa in datorn o sätta koppel på vovven. Han har väl påverkats av den galna katten... :D:D Men vi gillar ju honom så som han är tack o lov (inlove)(inlove)

Förresten har jag kommit på att det måste vara Chicas hingstföl som gillar Brollas svans... Aéreo lät den vara har jag för mig... Nåja, som du säger Göte - de har ju god smak iallafall :D:O

2009-11-17 12:41:45 - Malin

Göte! Nu är du inlagd i favoritlistan - ÖVERST!!! (star)(star)(star)(star)(star) - det hjälper att klaga ;)

2009-11-17 13:50:01 - colliepysen, colliepojken.blogg.se

Malin för tusan!!!
Du e (star)(star)(star)(star)(star)(star)(star)(star)!!!!
Jag e ödmjukt rörd och tacksam. Ja menar överst i listan. Tack för att du förstår att de e där jag hör hemma. Nu ska jag ut skrämma barn och gammalt folk i ONSLUNDA vi hörs!!!8-)8-)8-)

2009-11-18 18:23:37 - Ingrid, ingrid.lindholm@swipnet.se

Vissa för gillar svans! När jag tog hem Bailarina för ett år sedan gick hon hårt åt svansen på snälla farbror Nypon 26 som var barnvakt!:@ Lösning - "fy-spray", :D dvs illasmakande spray :S som man sprayar på täcken, lindor och andra saker som både vuxna och unga hästar gillar att bita i! Finns även som salva ... Men ... försök inte att äta ngt själv innan du har tvättat händerna mkt noga efter det att du har satt spray / salva i svansen. Det smakar pyton ( bittert) och det behövs bara en liten gnutta för att förstöra en macka!:P

2009-11-19 17:17:20 - Malin

Hej Ingrid!
Skönt att höra att det finns fler föl som är svansätare :). Fy-spray var ett bra tips :@ fast de får gnaga på Brollas svans ifred :P. Ska dock komma ihåg det, undrar om det går att sätta på taklampan vid Fandangos box... han äter nämligen upp plastskyddet runt lysrören :S. Var köper man sån spray? Är det samma som till hundar eller finns det speciellt till häst? Linda! Det kanske finns räddning för ditt stall!! (star)(star)(star)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)