Nyheter!

 

Novia är död

2009-12-21

Det gick inte. I morse fick jag telefonsamtalet som jag fasat för hela helgen. Novia var död, såret hade spruckit och tarmarna kom ut, omedelbar avlivning var det enda att göra. Jag kunde inte prata, inte tänka, det enda som kom ur mig var: ok bra tack hejdå, vet inte ens om det sista ordet hördes.

Novia var mycket speciell för mig även fast hon aldrig hann flytta hit. Det är väldigt få hästar som jag faller för totalt. Egentligen finns det nog bara två, Ultimada och Novia. Det är inget fel på de andra men med vissa hästar händer det något speciellt. Novia var bara ca 3 veckor gammal när jag bestämde mig för att köpa henne, dotter till mina favorithästar inom PRE, fantastiskt fin och redan då fanns "det" som jag vill ha hos henne, det var kärlek vid första ögonskastet. Jag kunde inte fatta att hon var till salu, och det var bara självklart att jag skulle köpa henne.

Nu är det över. Hon finns inte mer. Tyvärr vet man aldrig i förväg hur det ska gå. Igår såg det så lovande ut, idag är det katastrof. Jag har inga fler ord, vi har förlorat en fantastisk och underbar liten häst.

 

Antal kommentarer: 7

2009-12-22 14:00:41 - Ann-Britt, info@gustavsborg.com, www.gustavsborg.com

Det är så hemskt det som hänt att det är svårt att hitta orden. Jag tänker på dig!

2009-12-22 14:24:54 - Carina, helenovi@hotmail.com, legendariopre.blogspot.com

Förstår om du är ledsen. Så tråkigt att det slutade så här. Nu får du se till att dina nära och kära passar upp på dig lite extra under julen, så du får lite ny energi. En kopp te under en filt i soffan eller långpromenader i skogen med hundarna, hjälper också till.
Tröstkramar Carina

2009-12-22 15:22:39 - Anna Hulda Eriksdotter

Hej Malin!!!
Du vet att vi tänker på dig och finns här om du vill ha tröst. Hela den stora tokiga familjen i Onslunda skickar tröstkramar. (heart)

2009-12-22 17:26:12

Käre Malin,
Det gör mig virkelig ondt at höre, vi talte jo om Novia den anden dag under vort telefonmöde og vi forstod alle, hvor meget du längtes efter at få netop denne hest hjem til dig.
Forsög at ha' en God Jul med alle dine andre dyr omkring dig.Kh Lone

2009-12-22 23:28:39 - Anna, gretaannaida@hotmail.com

Hej Malin,
Så fruktansvärt tråkigt att höra om din Novia! Jag vet vad du går igenom... Massor av tröstkramar till dig!

/Anna (med Gavi)

2009-12-23 00:33:15 - Tina Nordgren, tina.nordgren, nellyson.mine.nu

Åhh nej lilla Malin jag vet inte vad jag skall säga!! Det är så tråkigt o så sorgligt när livet tar slut innan det ens har börjat stackars lilla häst o stackars dej!! Tänker på dej! Kramar Tina(heart)(flower)

2009-12-26 16:07:56 - Ann-Louise, ann-louise.ryrvik@canis.se, hastochhund.bloggagratis.se

Beklagar sorgen! Det är fruktansvärt! En sån liten liten tjej! Grymt!
Tänker på dig!(flower)(heart)(flower)

Kram
Ann-Louise
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)