Nyheter!

 

Intensivträning

2010-03-07

Fölungarna ligger i hårdträning från o med i fredags, mest fokus är det på Milagro som vi ska försöka flytta härifrån om ca en vecka. Det är dags för honom att åka till sitt nya hem hos Ulrica. Han ska inte så långt, bara ca en mil bort så jag kommer att få träffa honom ofta ändå. Som vanligt så är jag ute i så himla god tid med att öva fölen på att göra saker på egen hand... I fredags tog jag ut dem en o en ur hagen för första gången i deras liv. Vi har övat en del i hagen för ett tag sedan och de blev snabbt duktiga på att följa med när jag ledde omkring dem. Sen kom all snön och träningen kom av sig, jag har ingen lust att stå med snö upp till knäna med en orolig fölunge i andra änden av snöret, det är lite väl riskfyllt tycker jag. Nu är det skare på snön så det går att röra sig på den, det är jättehalt precis utanför hagen på mina skottade stigar men det har hittills gått bra ändå.

Milagro blir lite stressad när man går iväg med honom utom synhåll från de andra men han lyssnar bra och försöker inte springa iväg. Idag var vi på gårdsplanen o tittade på hästtransporten.

Brisa blir inte nervös alls... I fredags ville hon inte följa med o jag stannade vid att ha henne precis utanför hagen. Idag ville hon ut på äventyr... Hängde med glatt o gick raka spåret iväg bakom logen ut på gårdsplanen. Skitkul sa Brisa och klev även upp med framhovarna på lämmen till hästtransporten. När jag tyckte det räckte o vill gå tillbaka till hagen (o mamma som stod o gnäggade), så hade Brisa ingen alls lust att följa med. Det tog en stund att få henne med tillbaka till hagen. Sedan tänkte jag ta Milagro ett pass till men när jag öppnade grinden för att ta ut honom såg hon sin chans - Brisa satte full fart ut genom grinden o iväg ut genom hålet i träplanket ut mot gårdsplanen. Hoppsan... Det var till att fort stänga grinden, släppa en förvånad Milagro o gå o leta upp Brisa. Hon var på väg ned på vår uppfartsväg och ville inte alls bli fångad. Det var skitkul att vara ute på egna äventyr. Till slut fick jag runt ett grimskaft runt halsen och efter en stunds kamp insåg hon att hon var fast. När jag släppte henne i hagen igen så satsade hon på staketet - hon skulle ut! Jag fick springa som en idiot o jaga bort henne ömsom från grinden o ömsom från det ställe där jag brukar smita igenom med vattendunkarna, hon är smart den lilla tösen. Till slut fattade hon att nån rymning inte var tillåten när jag stod o vevade vilt med översta grind-tråden mot henne. Som tur är så var elen tillbaka i staketen idag, annars vet jag inte hur det hade gått. Bus-Brisa!

Här kommer lite bilder från 30 januari som inte varit med tidigare. Det var innan det blev VÄLDIGT mycket snö. Jag stod rätt långt ifrån hästarna så kvaliteten är inte så bra.

Milagro försöker flörta med brudarna, det har han inte mycket för:

Istället sticker han ned till fotografen:

om nån vet varför bilden blir så konstig som den ovan i färgerna så får ni gärna tipsa, jag fattar inte varför, det blev aldrig så här med gamla datorn o gamla photoshop... Bilden ser normal ut tills den läggs upp här på hemsidan.

Broszka! När hon showar så syns ingen annan häst i hagen, det är kanske tur att hon inte gör det så ofta :-),

Det är svårt att tro att hästen ovan är samma som hästen nedan, kolla in magen... Bilden är tagen 30 januari - hon ska föla i början av..... JUNI!!!!!!

Hon har faktiskt lyckats välta mig med magen... Jag stod o kratsade framhoven när hon bestämde sig för att gå iväg, jag fick magen mot axeln o trillade...

Antal kommentarer: 1

2010-03-16 19:09:12 - Sara, constantine23@live.se, www.yeguadaSarakarlsson.se

Hej.Oj vilken mage ;) Trodde de inte fanns någon som va större än några av våra ston men jodå, tihi, jätte fina hästar :)
Mvh
Sara
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)