Nyheter!

 

Dräktighetskoll o lastning

2010-03-29

jahapp... jag skrev ett långt inlägg o sedan hängde sig alltihop när jag skulle lägga in en bild så allt försvann... Blääääääääääää!!!!!!!!!

Om från början...

Brisas träning går framåt, saktare än jag tänkt eftersom jag jobbar mycket nu men hon är duktig så det går bra ändå. Jag har börjat använda klickern vid lastningsträningen och det funkar jättebra. Nu går hon på när jag går på andra sidan om mellanväggen. Hon står still med bringan framme vid bommen och jag ger henne godiset långt fram o rakt fram i släpet. Jag kan röra mig bakåt i släpet ungefär till mitten utan att hon börjar backa. Slutmålet (inte om en vecka utan längre fram) är att jag ska kunna lasta o stänga ensam.

Idag kom Linda upp o hjälpte mig med att öva stängning av lämmen bakom Brisa för första gången.

Steg 1 var att gå på och stå still medan Linda rörde sig bakom och grejade med bommar o mellanvägg. Det gick bra så jag lastade av igen.

Steg 2 var att gå på, stå still medan Linda lade på bakbommen samt lyfte upp och sedan stängde lämmen. Det gick också bra så då lastade vi av igen.

Steg 3 var att gå på, stå stilla medan Linda stängde bakbom, lämm och övre luckan. Denna gång hade vi framdörren öppen. Detta gick också bra så vi öppnade igen. När lämmen var nere så backade hon lite o gick på den stängda bakbommen, den duktiga lilla hästen tog genast ett steg framåt igen och fick mycket beröm för det. Sedan öppnade vi helt o lastade av o avbröt.

Efter lastningsövningen så passade vi på att dräktighetskolla Ultimada. Hon kollades ju på 90 dygn men då kunde inte Kalle hitta något foster med ultraljudet fast livmodern kändes dräktig. Jag har ju tyckt att hon ser dräktig ut nu men Linda är självklart lite nyfiken eftersom det är Jabeques första föl så idag passade vi på att känna på henne. Där låg en liten fölunge som jag nu har klappat på (om det inte var väldigt hårt bajs :-D). Skoj!

Ultimada och nyfödde Milagro i somras

 

Antal kommentarer: 1

2010-03-31 09:35:12 - Linda, nordblick@gmail.com, jabeque.zoomin.se

Jag väntar ju med spänning , känns lite som det är mitt föl med. :D
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)