Nyheter!

 

Duktig flicka

2010-04-04

Så var Brisas besök på Pepinos hingstvisning avklarat. Jag är jättenöjd över min duktiga lilla häst. Inte för att det blev nån bra "uppvisning" av henne (hon ville inte lämna ena hörnet av ridbanan) men för att allt runtomkring fungerade bra. Det gick fort att lasta här hemma trots att det plötsligt stod en helt okänd shetlandsponny i släpet (inte mitt släp heller). Lille Mumintrollet gjorde en stor insats som sällskapshäst under transportfärden. Brisa var orolig i ungefär 5-10 minuter av resan och backade o gick framåt, försökte vända sig om o gnäggade. Sedan blev hon alldeles lugn o stod o tittade o käkade hö. Ulrica (Milagros matte) hjälpte mig att köra, de har kamera i sitt släp och det är helt fantastiskt att kunna se precis vad som händer i släpet hela tiden. En sån står nu högt på inköpslistan.

Väl framme så funkade urlastning också bra, hon var lite tveksam till att gå in i stallet men följde sedan med och fick komma in i en box. Där var hon stressig i ca 20 minuter o stod o tryckte mot boxdörren o gnäggade (det var svårt att se kompisarna i stallet) men sedan blev hon alldeles lugn o stod lugnt o käkade hö alternativt myste med de människor som kom o tittade på henne över boxkanten. Såååå skönt att hon funkar att ta med!

Vi fick se hingstarna visas för hand och pappa Teddy riden och sedan var det dags för lilla Brisa. Nu ville hon inte gå ut ur stallet, men efter en liten stund gick det bra.

Jag hade ju tänkt att hon kanske kunde springa lite men det ville inte Brisa, det stod en mur av läskiga fladdriga ensilagebalar vid kortändan av ridbanan och dit kunde hon INTE gå... Det blev lite snurrande i ena kanten o lite trav men sen tyckte jag det räckte för den lilla tösen och vi gick in igen. Det kändes viktigare att hon skulle få en bra upplevelse av äventyret än att hon skulle visa upp trav-registret. Två andra avkommor till Teddy visades också, en söt ponny-korsning och en tjusig PRE, båda hingstar. Skojigt att se dem också! Jag filmade lite och vi får väl se om jag kan lära mig redigera filmer, då kanske det blir lite upplagt här :-). Brisa-bilder kommer förhoppningsvis, det var några som fotade så jag lät kameran ligga kvar i bilen.

När det var dags för hemfärd ville hon inte gå på släpet. Vi stod lite dumt till där det rörde sig folk in o ut ur ett stall, kom bilar o hundar och samtidigt blåste rejält och allt detta var för mycket för en trött Brisa som tvärnitade o knappt ens ville sätta någon hov på lämmen. Det blev nåt frispel med stegringar o bakutsparkar men sedan flyttade vi släpet till en lugnare plats bakom stallet och då gick hon på nästan direkt och stod jättefint i släpet under hela hemresan (ca 1 timme). Duktiga lilla tjej. Jag är så himla nöjd!!!!

Brisa gjorde en liten bugning under uppvisningen... eller om det var en stretchning... eller så funderade hon på om hon skulle krypa under staketet... Fotot är taget av Kim Paulin

Antal kommentarer: 1

2010-04-04 22:22:15 - Anna Hulda Eriksdotter

Duktiga lilla Brisa och duktig matte.
Kram från Anna;)(star)(flower)
Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)